Digital kommunikation2022-11-11T13:02:01+01:00

Digital kommunikation

Digital kommunikation – det finns så många sätt att göra det på

Idag sker den kommunikation vi för med våra kunder till störst del i digitala kanaler. Våra målgrupper, alltså de personer som vi vill nå fram till, rör sig snabbt mellan olika kanaler och har ont om tålamod. Då gäller det som företag att finnas närvarande i samma kanaler som kunderna finns. Och att anpassa kommunikationen så att den svarar på vad kunderna behöver och söker efter. Digital kommunikation handlar till stor del av att skapa långsiktiga relationer med målgruppen. På köpet bygger du varumärke och skapar förtroende som driver försäljning. 

Är du nyfiken på hur du kan jobba mer effektivt med digital kommunikation med hjälp av en byrå?

Bra digital kommunikation börjar med en strategi

För att lyckas med digital kommunikation krävs en del kunskap. För det blir lättare att dra nytta av möjligheterna när du förstår dina målgrupper, vet hur olika digitala kanaler fungerar och har koll på var dina kunder befinner sig. Har du definierat ett tydligt syfte och mål med din kommunikation? Kanske är syftet att stärka ert varumärke eller öka försäljningen? Beroende på dina mål kan du anpassa din kommunikation, var den ska ske och till vem. Därför är det klokt att skapa en tydlig strategi för ditt kommunikationsarbete.

Medveten digital kommunikation

Att definiera syfte och mål med den digitala kommunikationen är oftast inte så svårt. Syftet kan till exempel vara att driva trafik till webben och målet att öka försäljningen i webbshoppen. Målgruppen kanske är kvinnor 15-45 år – det vet du eftersom du gjort en målgruppsanalys. Men att veta hur du ska kommunicera med din målgrupp och i vilka digitala kanaler de potentiella kunderna rör sig är inte lika självklart. För att få svar på det kan det vara en bra idé att segmentera dina målgrupper och skapa så kallade personas. När vi tar fram personas är det egenskaper och intressen som formar målgruppen, snarare än ålder, demografi och kön. Detta görs för att få en bättre förståelse för dina målgrupper och i vilka kanaler de befinner sig. Det underlättar strategiarbetet och främst av allt produktionen av innehåll.

Att skapa en strategi kan låta komplext och tidskrävande, men det behöver inte vara så, speciellt inte om du tar in hjälp av experter. Vi kan hjälpa dig med ditt strategiarbete och producera ditt innehåll. Hör av dig så berättar vi mer »

Content marketing, inbound marketing, SEO och SEM

Content marketing och inbound marketing är populära marknadsföringsmetoder som fungerar utmärkt inom digital kommunikation. I grova drag är inbound en del av content marketing som passar ypperligt för dig som arbetar med B2B. Gemensamt för begreppen är att de har som mål att skapa bjussigt, intresseväckande och relevant innehåll (text eller rörligt) som gör att du bygger en relation med målgruppen som därmed blir lojal. Till skillnad från traditionell reklam slipper du störa dina målgrupper med påträngande och uppenbart säljande information. De väljer nämligen själva om de vill ta del av ditt content! I kombination med att du skriver seo-texter (sökordsoptimerade texter) som gör att du rankar högre hos Google blir det lättare för dina potentiella kunder att hitta dig. Vill du ha en garanterad plats högre upp i sökresultaten kan du även köpa annonser för att synas där. Det kallas SEM (står för search engine marketing) och är något som många företag jobbar med idag.

Allt börjar med en workshop

Oavsett om du har kommit långt i arbetet med din digitala kommunikation eller är precis i början av resan kan vi på Stockholms Skrivbyrå hjälpa till. Vi har kunskapen som krävs för att kunna prioritera och sätta en riktning. Vi gillar att ta fram lättfattliga strategier och skapa innehåll som ger resultat. Vi kan även vara med och skapa en redaktionell plan för att säkerställa att innehållet publiceras på rätt sätt. Metodiskt, kontinuerligt, vid rätt tillfälle, till rätt målgrupp och i rätt kanal. Vi rekommenderar alltid att inleda samarbetet med en workshop där vi sätter strategi och mål, för att säkerställa att det content vi skapar verkligen ger resultat.

Redo att ta din digitala kommunikation till nästa nivå?

Vi har ett stort nätverk av skribenter och strateger inom content marketing, inbound marketing, SEO och flera andra områden.

Läs vår blogg

När fler kan skriva bra får hela verksamheten skjuts!

2 april, 2024|

Att kunna kommunicera effektivt och engagerande är idag en nödvändighet för att nå fram till rätt målgrupp. Att skriva bra påverkar inte bara hur ert varumärke uppfattas. Det ökar också teamets effektivitet och skapar varmare [...]

Straffar Google AI-genererat innehåll?

21 mars, 2024|

Google ändrar sina algoritmer då och då, det är allmänt känt. Just nu pågår en så kallad core-uppdatering och frågan många ställer sig är: gör den att Google straffar AI-genererat innehåll? Du har säkert hört [...]

Vad händer inom SEO just nu?

8 mars, 2024|

Det går fort inom SEO, kanske snabbare än någonsin. Så vad är i ropet just nu? Vi har spanat och kokat ner några av de senaste trenderna inom sökmotoroptimering, för dig att hålla dig uppdaterad. [...]

Till toppen