Content Writer2022-04-29T13:33:49+02:00

Content writer

En content writer får fart på din content marketing

En vass content writer är en förutsättning om du och ditt företag ska lyckas med content marketing. content marketing handlar om att skapa relevant innehåll till digitala kanaler, ofta i form av text. Då gäller det att ha en eller flera content writers som har koll på målgruppen, vad de behöver och var de befinner sig. Baserat på det är det lättare att skapa engagerande texter, alltså starkt content.

En content writers främsta uppgift är att förstå vad som behöver skrivas och skapas för att målgruppen ska bli nyfiken och lojal. Man är på jakt efter relationer som ger resultat!

Är du intresserad av att anlita en content writer för att ta ditt innehåll till nästa nivå?

Hör av dig!

Vad gör en content writer?

Mycket förenklat kan man säga att den traditionella copywriterns främsta uppgift är att skriva övertygande och ofta säljande texter, medan en content writer fokuserar på att skapa en relevant text som ger läsaren ett värde och bygger en långsiktig relation. Det man kallar content marketing. En content writer är ofta med i, eller ansvarar för, planeringen av företagets content.

Textproduktionen utgår från en tydlig plan

Planeringen utgår oftast (och förhoppningsvis) från en mera djupgående analys av målgruppen och dess digitala beteende. Utifrån denna contentplan skriver content writern texter som uppfyller tänkt syfte och mål. Content kan vara allt från blogginlägg, seo-texter, nyhetsbrev och inlägg på sociala medier. En skicklig content writer skapar innehåll som stärker varumärket, engagerar läsaren, skapar ett långsiktigt värde och en bra grund för framtida affärer.

Relevant innehåll bygger relationer och affärer

En av de viktigaste delarna inom content marketing är att kontinuerligt producera nya värdeskapande texter och att se över och uppdatera tidigare publicerat innehåll. Relationen med målgruppen bygger man ju bäst genom interaktion och relevant information som möter besökarens behov. Vi skriver besökare eftersom en content writer oftast skriver texter för en webbplats, ett intranät eller en digital tjänst. Att löpande skriva relevanta texter och hålla innehåll uppdaterat tar tid, därför är det en bra idé att ha tillgång till en eller flera content writers.

Content writing – en person eller en hel redaktion?

Beroende på storleken på din verksamhet och hur hårt du vill satsa på content marketing kan du lägga upp det på flera olika sätt. Du kan exempelvis välja att anställa en content writer på heltid eller deltid, om du känner att du vill ha en person på plats som kan ägna sig fullt ut åt ert innehållsarbete. Eller så anlitar du någon som hoppar in då och då på frilansbasis. Planerar du att satsa större finns även möjligheten att skapa en hel redaktion av content writers.

Det är lätt att underskatta hur mycket tid som går åt till att skapa riktigt bra content – planering, research, inläsning, eventuella intervjuer, textproduktion, korrekturvändor. Ska du ha bra och mycket content, då är en redaktion att satsa på. Oavsett vad du väljer att göra, så kan vi alltid vägleda dig i rätt riktning. Vi kan jobba ad hoc, deltid, på distans eller på plats, på olika språk och med digital expertis.

Vill du ha tips och råd kring vem, var, hur? Hör av dig »

Vill du anställa en content writer?

Ta hjälp av vår systerbyrå Knack Konsulter & Rekrytering som är specialiserade på rekrytering inom marknad och kommunikation.

Jag vill rekrytera
knack-logo

Allt börjar med en strategi

Går du i tankarna att anlita en content writer och verkligen komma igång med ert innehållsarbete på allvar? Super tycker vi! Gå inte för fort fram bara, utan börja med en väl genomtänk strategi och målgruppsanalys. Det kommer att spara tid och slantar på sikt.

När strategin är på plats kan produktionen ta fart. Vi är gärna med och ger råd kring den planen, så att du hamnar på rätt spår från början.

Behöver du en content writer som skriver seo-texter?

För att ditt innehåll verkligen ska uppmärksammas krävs att alla dina texter är sökordsoptimerade, annars riskerar texterna att förbli olästa. Att anlita en content writer som kan skriva seo-texter är avgörande för att innehållet ska driva trafik och försäljning. Vi är erfarna textförfattare som skriver seo-texter som är engagerande, på flera olika språk och som är anpassade för olika målgrupper.

Anlita din framtida skribent hos oss

Hör av dig så matchar vi dig med rätt skribent.

Kontakta oss

Läs vår blogg

Vad är Growth Marketing – och 4 tips för att lyckas

9 augusti, 2022|

Det pratas om growth marketing. Ett spännande koncept inom digital marknadsföring som bygger på att skapa tillväxt. Så vad innebär det egentligen och varför är det på tapeten just nu? Är det bara en tillfällig [...]

Svenskarna och internet 2021 – och våra insikter inför 2022

28 mars, 2022|

Nu är det ett par månader sedan årets rapport Svenskarna och internet kom ut, och på Skrivbyrån tycker vi att det är lika spännande varje gång. Rapporten för 2021 visade en rad intressanta insikter som [...]

Vad är call to action och varför behövs det?

15 februari, 2022|

Call to action, eller CTA, är ett vedertaget begrepp och en hygienfaktor för många, men långt ifrån en självklarhet om man inte dagligen jobbar med digital marknadsföring. Hör du kanske till den skara som har [...]

Snart släpps Skrivskolan!

Hos Skrivskolan kommer du kunna vässa dina
kunskaper inom skrivande och digital kommunikation.

Go to Top