Videomanus2022-11-11T11:32:05+01:00

Vad krävs för ett lyckat videomanus?

Vi kan skriva videomanus och göra film

Video engagerar och behovet av rörligt innehåll ökar kraftigt. Vi på Stockholms Skrivbyrå ser hur allt fler företag och organisationer är i behov av korta, snabba och slagkraftiga videos för digitala kanaler. Du har varken tid eller möjlighet att använda långa ord och krångliga meningar. Det ska gå snabbt – samtidigt som du ska säga så mycket som möjligt. Svårt? Ja. Det är här ett genomtänkt videomanus och vi copywriters kommer in. Vi älskar nämligen att skapa just kort, koncis och effektiv copy som passar för video.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att ta fram ett slagkraftigt videomanus?

Videomanus och film för digitala kanaler

Vi skriver videomanus och producerar korta filmer för digitala kanaler, så som på webbplatser och sociala medier. För att en video ska nå fram genom dagens konstanta mediebrus är det viktigt att formulera sig rätt.

Faktum är att närmare 85 procent kollar sina flöden i digitala kanaler utan ljud. Det betyder att texten ofta är helt bärande när det kommer till den här typen av kortfilmer. Du har chansen att nå fram med ditt innehåll till en större grupp människor, bara genom effektfull copy.

Stark copy för video i sociala kanaler

För att din text ska bli läst, oavsett om den syns i en film eller i löpande text, så krävs det att den är tillräckligt intressant och uppseendeväckande. Givetvis utan att tumma på sanningen. Förutom att din film ska locka genom det visuella, behöver du tänka till kring hur texten och den så kallade dramaturgin ska vara uppbyggd för att videon ska vara lätt att ta till sig. Inte minst ska tittaren hinna läsa mellan klippen i videon. För att producera en sådan film underlättar det att planera för innehållet och skriva ett videomanus.

Vill du ta in proffs för att skriva videomanus som spetsar till dina videos? Hör av dig så berättar vi mer här »

filmbyrån i stockholm

Vill du ha hjälp med att göra film eller video?

Vår systerbyrå Filmbyrån gör kommersiell film för olika typer av verksamheter och branscher.

Hur skriver man ett videomanus?

Manus förknippas ofta med filmmanus vilken kan låta som ett komplext och tidskrävande projekt – men när vi snackar manus för sociala medier och andra digitala kanaler är det betydligt enklare. Ett videomanus ska snarare fungera som en plan för videon där man kartlägger allt från budskap och målgrupp till att sätta strukturen och skriva copyn för varje bildruta. För att ta reda på hur ett budskap bäst kommer fram i videoformat bör man ställa sig ett antal viktiga frågor innan man sätter igång. Det kan även hjälpa för att avgöra om innehållet över huvud taget passar i videoformat, eller om det passar bättre som löpande text i form av ett blogginlägg, en artikel eller någonting annat.

  • Vad har videon för syfte?
  • Vilken är målgruppen?
  • Vilket är det viktigaste budskapet?
  • Vad för tonläge och visuellt uttryck passar bäst?

Vi skriver videomanus och producerar korta filmer

När vi påbörjar våra samarbeten bildar vi alltid en förståelse för vad våra uppdragsgivare vill säga med det innehåll de beställer av oss. Därför inleder vi alla nya samarbeten med en workshop där vi tillsammans tar reda på allt som rör budskap, målgrupp och tonläge et cetera. Oavsett om vi ska skapa inlägg för sociala medier, skriva seo-texter eller videomanus.

Behöver du producera video eller manus till korta filmer?

Vi är experter på att skriva kort, koncis och träffande copy som fungerar för video och film.

Läs vår blogg

404 – den sista sidan på internet

3 september, 2020|

När vi klickar oss runt på internet hamnar vi alltför ofta på den välbekanta 404-sidan. Hur och varför har vi hamnat här? I hopp om att vända denna snudd på irriterande upplevelse till något intressant [...]

Hur skriver man ett bra videomanus?

8 april, 2020|

Ett videomanus behöver – precis som ett blogginlägg eller vilken annan text som helst – ha en tydlig vinkel och ett tydligt budskap. Manus till korta videos för sociala kanaler är inget undantag. Här är det [...]

Rörligt content – vägen till verkligt engagemang!

10 februari, 2020|

Rörligt är på allas läppar och under 2020 kan vi förvänta oss att se ännu mer av det rörliga mediet. Visste du till exempel att rörligt innehåll på sociala medier driver över 20 procent mer [...]

Snart släpps Skrivskolan!

Skrivskolan kommer att erbjuda digitala kurser och
föreläsningar inom skrivande och digital kommunikation.

Go to Top