Webbredaktör2023-01-19T15:06:06+01:00

Webbredaktör

Söker du en webbredaktör i Stockholm?

Brinner det i knutarna efter att få upp det där blogginlägget på webben, skapa en plan för sociala medier eller utforma ett nyhetsbrev till kunderna? Att skapa kontinuitet i egna kanaler kan vara en stor utmaning för många olika typer av verksamheter. Att anlita en extern webbredaktör kan därför vara svaret på dina böner.

Vi har ett stort nätverk av vassa webbredaktörer med kunskap och erfarenhet från flera olika branscher.

Vad gör en webbredaktör?

Webbredaktör är en av de vanligaste jobbtitlarna inom digital marknadsföring. Det är en roll som hängt med länge, men som i takt med den digitala utvecklingen genomgått stora förändringar. Idag är webbredaktören ofta någon som har koll på alla steg i produktionscykeln, från planering och strategi till produktion, publicering och analys. Man har ofta hand om både textproduktion och bildredigering, och dessutom i många olika kanaler. Man sår från ax till limpa i allt man gör helt enkelt!

Personen är ofta copywriter såväl som kompetent inom UX-writing och sökordsoptimering. Dessutom är det inte ovanligt att man har färdigheter i olika verktyg, CMS och grundläggande kodningskunskaper. Det är en mångfacetterad roll som innefattar att ha många bollar i luften och behärska många olika moment.

Webbredaktör, content manager, content editor, digital kommunikatör

Kärt barn har många namn! Titlarna som innefattar hela eller delar av ansvarsområden hos en webbredaktör svämmar över just nu. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och fundera över vad man faktiskt behöver.

Vill du diskutera vad just du är ute efter? Hör av dig till oss »

Vill du få bättre förståelse för olika titlar?

Kika på vår systerbyrå Knack Konsulter och Rekryterings titelguide.

knack-logo

Varför ska jag anlita en webbredaktör?

Kanaler som inte uppdateras och underhålls frekvent leder ofta till en sämre kundupplevelse och minskad trafik på lång sikt. Skulle vi en kall decemberdag gå förbi en butik som visar upp sommarklänningar i butiksfönstret till exempel, skulle vi troligtvis inte gå in och shoppa. På samma sätt är en webbredaktör viktig för att hålla verksamhetens kanaler relevanta.

Om din verksamhet helt enkelt inte hinner med att kontinuerligt planera och uppdatera alla digitala kanaler med innehåll, och samtidigt tänka strategiskt, kan det vara en god idé att anlita en extern konsult.

Få stöd av en webbredaktör på deltid och för längre projekt

I vårt stora nätverk av konsulter finns många vassa webbredaktörer, webbcopys och skribenter med kunskap och erfarenhet från olika branscher. Vi kan hitta en passande person för dig, vare sig du söker någon på heltid, deltid eller för ett kortare uppdrag.

Läs vår blogg

Lyckas med rörligt innehåll på sociala medier

29 februari, 2024|

Idag ser vi rörligt innehåll överallt på sociala medier – och det är kul! Det fångar ögonen, engagerar och sticker ut i bruset. Här går vi igenom fördelarna med att jobba aktivt med video som [...]

Bästa kommunikationsbyrån i Stockholm?

27 januari, 2024|

Vi får ibland höra att vi är den bästa kommunikationsbyrån i Stockholm. Det gör oss såklart väldigt glada och stolta. Oftast får vi beröm för att vi lyssnar bra, är snabba och skriver riktigt bra [...]

Trendspaning – content marketing 2024

29 november, 2023|

Det har hänt mycket inom digital marknadsföring det senaste året, inte minst tack, eller på grund av, AI. De trender vi har sett pekar på att 2024 blir året där vi fokuserar alltmer på AI [...]

Go to Top