Strategi2023-04-13T10:52:20+01:00

Behöver du hjälp med din strategi?

Med en klok strategi eller plan når vi lättare era mål

Det blir mycket lättare att lyckas med den digitala kommunikationen om det finns en genomtänkt och realistisk strategi. Har du dessutom en redaktionell plan och ett genomgående tonläge för allt som publiceras kommer du att lyckas ännu bättre. Vi på Stockholms Skrivbyrå hjälper våra uppdragsgivare att formulera omfattande strategier och enklare planer, för oavsett storlek på verksamhet och projekt är det bra att känna till syfte, mål och vägen dit.

Vill du ta grepp om er content marketing och digitala kommunikation? Vi har massor av idéer och bred erfarenhet av att hjälpa verksamheter som vill ranka högre hos Google, skapa goda kundrelationer och driva försäljning med hjälp av till exempel content marketing. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi tillsammans sätter eller finslipar er digitala kommunikationsstrategi!

Digital kommunikation

Idag konkurrerar företagen alltmer om sina kunders uppmärksamhet. För att sticka ut i mängden behöver digital kommunikation förutom väcka nyfikenhet också erbjuda ett värde som lockar rätt målgrupper. Den stora frågan är vad som egentligen krävs för att ta reda på vad, när och hur man gör det.

Läs mer om digital kommunikation »

Redaktionell plan

Har du bestämt dig för att jobba med content marketing är det en bra idé att jobba med en contentplan, eller en redaktionell plan för planering av ditt innehåll. Det underlättar produktionen för dig, dina kollegor och den som skapar ditt content. Vad planen innehåller och hur detaljerad den är varierar beroende på verksamhet.

Läs mer om redaktionell plan »

Tonläge

Med ett tonläge eller en så kallad tone of voice, det vill säga rösten för ditt varumärke, kan du spetsa till din kommunikation och skapa en personlighet som lyser igenom allt som du kommunicerar till dina kunder, oavsett kanal. Men hur definierar man sin så kallade brand personality och hur skapar man en tonlägesmanual?

Läs mer om tonläge »

Content marketing

Content marketing är säkert något du har hört talas om många gånger, kanske jobbar du redan med det i din kommunikationsstrategi. Metoden som går ut på att utifrån en genomtänkt strategi skapa kommunikation som bjuder på intressant och bjussigt innehåll, fungerar perfekt idag då traditionell marknadsföring blir allt mindre effektivt.

Läs mer om content marketing »

Inbound marketing

Syftet med inbound marketing är att driva försäljning och skapa långsiktiga kundrelationer genom längre köpresor, vilket passar när man ska sälja mer komplexa tjänster och produkter till företag. För att lyckas krävs insatser på flera delar av verksamhet och ett gemensamt mål.

Läs mer om inbound marketing »

Är du osäker på vad du behöver?

Hör av dig till oss så kommer vi fram till en bra lösning för dig.

Läs mer på vår blogg

Tips på marknadsaktiviteter med liten budget

14 augusti, 2023|

Att marknadsföra sitt företag behöver inte kosta en förmögenhet. Med rätt strategi och kreativitet kan du få ut maximalt av marknadsföringsbudgeten och nå fram till rätt målgrupp på ett kostnadseffektivt sätt. Här går vi [...]

En smart kanalmix gör att du når fram med din kommunikation

31 juli, 2023|

För att nå framgång med din marknadsföring är det avgörande att du når fram till rätt målgrupp. För att göra det är det viktigt att välja de rätta kommunikationskanalerna för just din verksamhet. Hur [...]

Jasper eller Copy.ai – vi jämför!

20 juli, 2023|

Jasper och Copy.ai är två AI-verktyg som kan hjälpa dig att övervinna skrivkramp och öka takten när det gäller copywriting och content writing. Här reder vi ut vilket verktyg som är bäst för  olika typer [...]

Snart släpps Skrivskolan!

Skrivskolan kommer att erbjuda digitala kurser och
föreläsningar inom skrivande och digital kommunikation.

Go to Top