SEO-texter2022-05-31T12:39:50+02:00

Behöver du hjälp med SEO-texter?

Vi hjälper er att ranka högt på Google

De flesta köp börjar med en googling. Det är därför sökmotoroptimering, vanligen förkortat SEO, har blivit ett viktigt redskap för marknadsförare och säljare. SEO är bästa sättet att fånga in nya kunder, dygnet runt. Eftersom vi idag kan vi mäta och följa vår trafik, kan vi lära oss mycket om vad våra målgrupper söker och vill ha. Data är fantastiskt på så sätt. Genom att ta reda på vad som funkar för just er kan du smidigt anpassa skriven text och innehåll utifrån de sökord som verkligen ger den trafik och de affärer ni vill ha. 

Vi på Stockholms Skrivbyrå har ett konstant SEO-tänk i allt vi gör. Kontakta oss om du vill veta mer om SEO-texter.

Hör av dig!

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering (SEO) innebär, precis som namnet antyder, optimering för sökmotorerna. Vill du hamna högt upp i sökresultatet på Google utan att köpa annonsutrymme behöver du optimera dina texter. Ett SEO-arbete börjar nästan alltid med en analys, där ni ser över vilka ord och fraser som er målgrupp söker efter. Det är utifrån den här analysen som ni sedan kan optimera era texter så att de når fram till rätt personer. 

Vad är en SEO-text?

SEO-texter är texter som är optimerade för sökmotorer, så som Google. Alltså texter som driver trafik till er webb. För att optimera dina texter för sökmotorerna behöver de inte bara innehålla rätt ord och fraser. De behöver också skrivas på rätt sätt. Google tittar nämligen inte bara på vilka ord och fraser du använder i din text, utan även på hur bra den flyter och hur välskriven den är.

Välskrivna SEO-texter

Google kommer alltid att ligga tre steg före dig. Deras algoritmer ändras hela tiden och därmed ändras också vad som vad som genererar hög rankning. För att hålla dig högt upp i sökresultatet behöver du med andra ord hålla dig uppdaterad på vad som gäller. Sökmotorerna är smarta och känner av om du fuskar och överoptimerar dina texter. Vilket leder till att du tappar i ranking.

Alla kan lära sig att skriva SEO-anpassat, men om du har dåligt med tid är det en god idé att ta hjälp av en SEO-skribent. Hör av dig så berättar vi mer »

Rätt content driver rätt trafik

Att skapa rätt typ av innehåll är viktigt av många anledningar, inte minst för att bli hittad via sökmotorerna. Därför jobbar många företag med Content Marketing idag, eller innehållsmarknadsföring. För att driva trafik organiskt, alltså utan att betala för annonser och ad-links, krävs att du skapar matigt content som är intressant för mottagaren.  

Lär känna din målgrupp

Ditt innehåll ska givetvis vara värdefullt för läsaren, så steg ett är att lära känna din målgrupp och förstå vad den är intresserad av. Och självklart – vad din de googlar efter. Det är först när du får koll på detta som du kommer kunna skapa content som ger resultat och driver er verksamhet framåt. Med rätt typ av innehåll, som dessutom SEO-optimeras, kommer ni snart se stor effekt och affärer som blomstrar.

Låt rätt personer hitta er

När du vet vad dina kunder söker efter har du goda förutsättningar att ta fram content som driver rätt trafik. Kanske är det inte just de ord och fraser som ni driver trafik via idag, som ni vill driva trafik via imorgon? Se i så fall till att ta ett nytt grepp om detta, och styr om er trafik. Ni vill ha in rätt personer på er webb, inte bara många. Och ni har makten att göra just detta.

Behöver du en SEO-skribent?

Vi har arbetat med SEO under många år och tycker att det är fantastiskt att vi genom att skriva texter, kan hjälpa verksamheter att klättra på Google och driva fler affärer. Vi arbetar fram digitala strategier och redaktionella planer för effektivt innehåll och har ett nätverk av SEO-skribenter med olika bakgrund.

Behöver du producera SEO-texter?

Vi på Stockholms Skrivbyrå är proffs på text och SEO, och vet hur man skapar texter som ger resultat.

Kontakta oss

Läs vår blogg

Vad är Growth Marketing – och 4 tips för att lyckas

9 augusti, 2022|

Det pratas om growth marketing. Ett spännande koncept inom digital marknadsföring som bygger på att skapa tillväxt. Så vad innebär det egentligen och varför är det på tapeten just nu? Är det bara en tillfällig [...]

Svenskarna och internet 2021 – och våra insikter inför 2022

28 mars, 2022|

Nu är det ett par månader sedan årets rapport Svenskarna och internet kom ut, och på Skrivbyrån tycker vi att det är lika spännande varje gång. Rapporten för 2021 visade en rad intressanta insikter som [...]

Vad är call to action och varför behövs det?

15 februari, 2022|

Call to action, eller CTA, är ett vedertaget begrepp och en hygienfaktor för många, men långt ifrån en självklarhet om man inte dagligen jobbar med digital marknadsföring. Hör du kanske till den skara som har [...]

Snart släpps Skrivskolan!

Hos Skrivskolan kommer du kunna vässa dina
kunskaper inom skrivande och digital kommunikation.

Go to Top