SEO-texter2022-11-11T11:30:26+01:00

Behöver du hjälp med SEO-texter?

SEO-texter hjälper dig att ranka högt hos Google

De flesta köp börjar med en googling. Det är därför sökmotoroptimering, vanligen förkortat SEO, har blivit ett viktigt redskap för marknadsförare och säljare. Bra SEO-texter är bästa verktyget för att fånga in nya kunder, dygnet runt. Eftersom vi idag kan vi mäta och följa vår trafik, kan vi lära oss mycket om vad våra målgrupper söker och vill ha. Data är fantastiskt på så sätt. Genom att ta reda på vad som funkar för just er kan du smidigt anpassa skriven text och innehåll utifrån de sökord som verkligen ger den trafik och de affärer ni vill ha.

Vi på Stockholms Skrivbyrå har ett konstant SEO-tänk i allt vi gör. Kontakta oss eller läs mer om SEO-texter.

Vad är SEO?

Sökmotoroptimering (SEO) innebär, precis som namnet antyder, optimering för sökmotorerna. Vill du hamna högt upp i sökresultatet på Google utan att köpa annonsutrymme behöver du optimera dina texter. När du påbörjar ett SEO-arbete är det bäst att börja med att göra en sökordsanalys där ni ser över vilka ord och fraser som er målgrupp söker efter. Det är utifrån den här analysen som ni sedan kan optimera era texter så att de når fram till rätt personer. Det är inte alltid den möjligheten finns och då får man helt enkelt prova sig fram, mäta, analysera och se vad som funkar.

Vad är en SEO-text?

SEO-texter är texter som är optimerade för Google och andra sökmotorer. Alltså texter som driver trafik till er webb. För att optimera dina texter för sökmotorerna behöver de inte bara innehålla rätt ord och fraser. De behöver också skrivas på rätt sätt. Google tittar nämligen inte bara på vilka ord och fraser du använder i din text, utan på var de är placerade. Dessutom är det viktigt att den är relevant och välskriven och länkar till annat relevant innehåll. I Sverige är Google överlägset störst, så det är där fokus bör ligga.

Välskrivna SEO-texter

Google vill att deras användare ska få rätt typ av träffar när det gör en sökning, därför skruvar de ofta på rattarna och ändrar sina algoritmer. Google kommer alltid att ligga tre steg före dig. När de gör uppdateringar kan det påverka vilken typ av texter som genererar hög rankning. För att hålla dig högt upp i sökresultatet behöver du med andra ord hålla dig uppdaterad kring vad som gäller och fortsätta jobba med dina texter så att de är riktigt bra. Sökmotorerna är smarta och känner av om du försöker fuska eller skapa sidor som är för hårt optimerade. Det kan leda till att du istället tappar i ranking. Ha i tanken att dina texter ska hjälpa läsaren att hitta det den söker.

Alla kan lära sig att skriva SEO-anpassat, men om du har dåligt med tid är det en god idé att ta hjälp av en professionell skribent som skriver dina seo-texter. »

Rätt content driver rätt trafik

Att skapa rätt typ av innehåll är viktigt av många anledningar, inte minst för att bli hittad via sökmotorerna. Därför jobbar många företag med Sociala medier och Content Marketing idag, på svenska kallar vi det innehållsmarknadsföring. För att driva trafik organiskt, alltså utan att betala för annonser och ad-links, krävs att du skapar matigt content som är intressant för mottagaren.

Lär känna din målgrupp och skriv bra seo-texter

Ditt innehåll ska givetvis vara värdefullt för läsaren, så steg ett är att lära känna din målgrupp och förstå vad de är intresserad av. Och självklart – vad de googlar efter. Det är först när du får koll på detta som du kommer kunna skapa content som ger resultat och driver er verksamhet framåt. Med rätt typ av innehåll, som dessutom SEO-optimeras, kommer ni snart se effekt. Gör ni arbetet bra har ni skapat en kundmagnet som jobbar dygnet runt.

Låt rätt personer hitta er

När du vet vad dina kunder söker efter har du goda förutsättningar att ta fram content som driver rätt trafik. Kanske är det inte just de ord och fraser som ni driver trafik via idag, som ni vill driva trafik via imorgon? Se i så fall till att ta ett nytt grepp om detta, och styr om er trafik. Ni vill ha in rätt personer på er webb, inte bara många. Och ni har makten att göra just detta.

Behöver du en SEO-skribent?

Vi har arbetat med SEO under många år och tycker att det är fantastiskt att vi genom att skriva texter, kan hjälpa verksamheter att klättra på Google och driva fler affärer. Vi arbetar fram digitala strategier och redaktionella planer för effektivt innehåll och flera riktigt duktiga SEO-skribenter med kunskap inom olika ämnesområden och branscher.

Behöver du nya SEO-texter?

Vi på Stockholms Skrivbyrå är proffs på text och SEO, och vet hur man skapar texter som ger resultat.

Läs vår blogg

Lyckas med rörligt innehåll på sociala medier

29 februari, 2024|

Idag ser vi rörligt innehåll överallt på sociala medier – och det är kul! Det fångar ögonen, engagerar och sticker ut i bruset. Här går vi igenom fördelarna med att jobba aktivt med video som [...]

Bästa kommunikationsbyrån i Stockholm?

27 januari, 2024|

Vi får ibland höra att vi är den bästa kommunikationsbyrån i Stockholm. Det gör oss såklart väldigt glada och stolta. Oftast får vi beröm för att vi lyssnar bra, är snabba och skriver riktigt bra [...]

Trendspaning – content marketing 2024

29 november, 2023|

Det har hänt mycket inom digital marknadsföring det senaste året, inte minst tack, eller på grund av, AI. De trender vi har sett pekar på att 2024 blir året där vi fokuserar alltmer på AI [...]

Till toppen