Håll igång din marknadsföring under sommaren

29 maj 2024

Håll igång din marknadsföring under sommaren

Sommaren närmar sig med stormsteg, och med den kommer ledighet, soliga dagar och avkoppling. Men för dig som driver företag eller sitter som marknadsansvarig i en verksamhet innebär sommaren också en utmaning: hur ser du till att kommunikationen fortsätter rulla, även när teamet är på semester? 

För många företag är sommaren en tid då tempot saktar ner, men det betyder inte att kommunikationen med kunder ska ta en paus. För dina kunder scrollar faktiskt i olika flöden, även i solstolen, kanske mer än vanligt? Och ser de ert innehåll någonstans, i något flöde, är ni kanske top-of-mind när de är tillbaka från semestern igen? En genomtänkt kommunikationsstrategi underlättar för er att hålla varumärket relevant, även när större delen av teamet njuter av ledigheten.  

Tips för hur du håller i gång din marknadsföring under sommaren:

1. Planera innehåll i förväg

Planering är a och o för att få innehållet att rulla även under sommaren. Börja med att identifiera vilka budskap som ska publiceras under sommaren. Skapa en innehållsplan som täcker allt från sociala medier-inlägg och nyhetsbrev till blogginlägg och pressmeddelanden. Med en plan på plats slipper du stressa ihop något i sista minuten och samtidigt se till att inget faller mellan stolarna.

2. Producera och schemalägg innehåll

Genom att producera och schemalägga innehåll för sommaren håller ni igång kommunikationen även när ni alla är utloggade. Olika plattformar som Facebook, Instagram, Linkedin, Hubspot och Mailchimp har funktioner för att schemalägga inlägg och utskick. 

3. Ta hjälp av en byrå eller frilans

Ont om tid för att förbereda marknadsföring under sommaren? Anlita en byrå som gör jobbet åt dig. På Stockholms Skrivbyrå har vi lång erfarenhet av att skapa kommunikation för företag av alla storlekar. Förutom att vi är fenor på att producera bra innehåll snabbt kan vi även hjälpa dig att mejsla fram en contentplan för sommaren, om det behövs.

Vi kan:

  • Innehållsproduktion: Vi skapar engagerande och relevant innehåll som håller dina kanaler aktiva och intresseväckande.
  • Sociala medier: Vi tar hand om din strategi, skriver och schemalägger inlägg och ser till att ditt varumärke syns och hörs.
  • Nyhetsbrev: Vi skriver och skickar nyhetsbrev som håller dina målgrupper uppdaterade och engagerade.
  • Pressmeddelanden: Vi hjälper dig att nå ut med viktiga nyheter och uppdateringar till rätt målgrupp.
  • Matcha dig med konsulter och frilansar: Behöver du en flexibel lösning? Vi kan matcha dig med erfarna konsulter och frilansar som kan sköta din kommunikation under sommaren, eller ännu längre.

Få fart på din marknadsföring under sommaren – hör av dig!

Oavsett om du behöver snabba leveranser av texter som ska ut innan eller under sommaren, eller är i behov av att stärka upp teamet med en erfaren kommunikatör så löser vi det. Hör av dig!