Extern webbredaktör – därför ska du anlita en

Extern webbredaktör – därför ska du anlita en

Är du sugen på att få igång företagsbloggen och mejlutskicken på riktigt? Vill du skapa en plan för er närvaro på sociala medier för att bättre nå ut till er målgrupper? Att vara aktiv i egna kanaler kan vara en stor utmaning för många, oavsett vilken verksamhet man verkar i. Och då kan det vara till stor hjälp att ta in ett proffs, en extern webbredaktör.

Vad gör en webbredaktör?

Webbredaktör är en av de vanligare rollerna inom digital marknadsföring. Webbredaktören har hängt med länge och har förändrats i takt med digitala utvecklingen. Idag är webbredaktörens främsta uppgift att sätta strategier, producera, publicera och analysera. De skriver texter, redigerar bilder, utför viss kodning och arbetar ofta i olika CMS. En webbredaktör kan ofta skriva copy, och UX-copy och sökordsoptimerade texter. Webbredaktör ska kunna ha många bollar i luften, helt enkelt!

Content manager, content editor, digital kommunikatör…

Just nu cirkulerar en hel drös med olika titlar inom de ansvarsområden som webbredaktören ofta pysslar med. Det kan vara förvirrande och inte minst svårt att navigera sig i djungeln av olika titlar. Istället ska du fundera på vad du faktiskt behöver. Om du är sugen på att få bättre förståelse för vad som är vad i denna djungel av titlar, kan du ladda ned vår systerbyrå Knack Konsulter och Rekryterings titelguide här. Eller så kan du kontakta oss för att diskutera vad just du är ute efter.

Varför ska jag anlita en extern webbredaktör?

Om du inte är aktiv i dina egna kanaler med relevant innehåll är risken stor att dina kunder tappar intresset och att trafiken till din webb minskar över tid. Skulle du exempelvis få hem en katalog med reklam för grillar och utemöbler mitt i vintern så kommer du troligtvis inte beställa något. Det är här webbredaktören kommer in och håller verksamhetens kanaler relevant.

Om du känner att du hemskt gärna vill få igång företagsbloggen, era sociala medier och mejlutskick, men helt enkelt inte finner tiden kan det vara en bra idé att anlita en extern webbredaktör.

4 anledningar till att anlita en webbredaktör:

  • En extern webbredaktör avsätter alltid överenskommen tid på din verksamhet. Det finns inga distraktioner eller förbehåll. Med andra ord kan du lita på jobbet blir gjort i tid, varje gång, om du väljer att anlita en kunnig och erfaren webbredaktör.
  • Du kan välja omfattningen av arbetet och arbetsuppgifterna. Kanske behöver du bara någon för ett projekt, löpande 10 timmar i veckan eller så varierar omfattningen från vecka till vecka. Tar du in hjälp utifrån kan ni tillsammans komma fram till ett upplägg som passar er och verksamheten. Med andra ord ett flexibelt sätt att arbeta på.
  • Din verksamhet kommer gynnas av webbredaktörens erfarenhet från tidigare uppdrag. En erfaren konsult sitter troligtvis på en guldgruva av liknande uppdrag sedan tidigare. Därmed har de stött på liknande utmaningar och hittat lösningar. Det är ovärderlig kunskap som kan appliceras på din verksamhet för att göra den ännu bättre.
  • Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och snöa in sig på hur man alltid gjort saker. Därför kan det vara nyttigt att ditt innehåll får ett par nya ögon på sig. En extern webbredaktör kan komma med ovärderlig input på verksamhetens content utifrån ett utomstående perspektiv och tidigare erfarenheter.
  • Just för att webbredaktörsrollen är så pass bred, kan det finnas vissa saker som en webbredaktör förväntas göra som kanske inte är nödvändigt för din organisation. Genom att ta hjälp av en extern byrå såsom Stockholms Skrivbyrå för att hitta din nya webbredaktör, kan vi identifiera dina behov för att hitta en konsult som innehar just de kvaliteter du eftersöker. Ytterligare en anledning att anlita någon utifrån.

Anlita en extern webbredaktör från Stockholms Skrivbyrå

Är du sugen på att anlita en extern webbredaktör för att höja nivån på din organisation? Hör av dig till oss på Stockholms Skrivbyrå så pratar vi mer! I vårt stora nätverk av konsulter finns många vassa webbredaktörer med kunskap och erfarenhet från en massa olika branscher och verktyg. Vi kan hitta rätt person, vare sig du söker en webbredaktör på heltid, deltid eller för ett kortare uppdrag.