Gratis text på studs i Almedalen!

22 jun 2023

Gratis text på studs i Almedalen!

Den 27-30 juni 2023 är Stockholms Skrivbyrå på plats i Almedalen för att skriva text till alla som behöver. Alldeles gratis. Är du där och behöver akut hjälp med ett pressmeddelande, ett inlägg till sociala medier eller kanske ett uttalande i en artikel? Leta upp oss så hjälper vi dig!

Varför Almedalsveckan?

Almedalsveckan hålls i Visbys trånga gränder på Gotland under en sommarvecka varje år. Det är världens största demokratiska mötesplats  och här samlas aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor för att tillsammans med politiska företrädare och media diskutera viktiga samhällsfrågor. Vad som utgår från de politiska partiernas tal från scenen, mynnar under dagen ut i mer spontana möten och arrangemang aktörer och företag emellan. En givande vecka helt enkelt!

Almedalsveckan startade när Olof Palme år 1968 bjöd in till ett tal i utkanten av Almedalen med ledorden “Kom, Fråga, Lyss och Trivs”. Uppmaningen är minst lika aktuell idag, då fokus under Almedalsveckan är mötet och samtalet mellan människor med olika röster och perspektiv. Här får alla vara med i det demokratiska samtalet!

Men Almedalsveckan handlar väl om politik – varför ska ni dit?

Även om kärnan i Almedalsveckan är de politiska partiernas tal från scenen, har fokus under senare år skiftat allt mer till de formella och informella samtalen deltagare emellan. Almedalen är en fantastisk mötesplats för svenskt näringsliv. Här blir det enkelt att mötas och diskutera utmaningar och idéer. Med en mängd stora och små arrangemang, öppna för alla, ligger fokus på just mötet mellan människor, företag och organisationer – och där vill vi också vara!

Skrivbyråns copywriters och kommunikatörer skriver dagligen texter om olika ämnen, för olika branscher. Därför är vi alltid nyfikna på att lyssna in utveckling och trender och skaffa oss ny kunskap. 

Förutom att träffa intressanta människor och verksamheter hoppas vi kunna vara en värdefull hjälp för alla som behöver snabb hjälp med text. Vi vet hur det kan se ut – oväntade möten sker och tiden blir knapp. Budskap behöver snabbt formuleras, media ber om ett uttalande medan kommunikatören sitter upptagen med annat. Spännande panelmöten borde bli till en debattartikel, ett blogginlägg eller en uppdatering på LinkedIn. För alla tillfällen som kräver en akutcopy finns vi på plats i Almedalen för att rädda dagen!

Som en låda på magen – fast en laptop

Stockholms Skrivbyrås ambullerande team kommer röra sig runt Almedalenområdet för att snabbt producera text till vad ni än kan behöva. Gör du en beställning hos oss på plats i Almedalen gör vi det helt gratis. Vi är vana vid att skriva snabbt och vi hittar ditt tonläge eftersom vi ofta agerar spökskrivare. Testa oss gärna!

Vi kan till exempel producera:

Hur ska jag hitta er, kanske ni undrar? Vi bär färgglada kläder, ballonger och har en laptop på magen – vi tror inte att ni kommer att missa oss. 

Träffa oss i Almedalen!

Vad roligt, är du också där? Om du önskar att vi deltar på något evenemang eller om du vill träffa oss över en kopp kaffe, hör av dig.

Vi pratar gärna om utvecklingen inom AI, spökskriveri, copywriting, klarspråk och annat som rör digital kommunikation och marknadsföring. Behöver du fylla ut ditt mingel, tveka inte, vi är riktiga mingelproffs! 

Dra iväg ett mejl eller ryck tag i oss under veckan så pratar vi mer.