3 exempel på bra företagsbloggar

04 nov 2015

3 exempel på bra företagsbloggar

Vi har tidigare skrivit om varför du bör starta en företagsblogg. Nu vill vi lyfta några företag som vi tycker har lyckats extra bra i bloggosfären.

Granngården
Granngården ger ut webbmagasinet “Grannliv” men driver även en blogg under samma namn. Här finns tips, test och nyheter för dig som är intresserad av hus&hem, djur och trädgård. Bloggen har bidragit till att Granngården ökat från ca hundra tusen till runt en miljon medlemmar i sin kundklubb.

Hötorgshallen
Hötorgshallens blogg visar hur man på ett inspirerande och roligt sätt kan visa på expertis inom sitt ämne. Här kombineras recept och matnyttig kuriosa med ingående presentationer av torghandlarna och deras varor.

Medieormen
Sveriges radios blogg som behandlar journalistik och utveckling i digitala medier. Här är ett bra exempel på hur en blogg kan möta och motbevisa eventuella fördomar kring ett företag eller en bransch. Det finns en etablerad bild av att “gammelmedia” inte hänger med i den digitala utvecklingen. I Medieormen visar Sveriges Radio och SVT att de har koll.

Hur skapar man en framgångsrik företagsblogg?

Bakom varje framgångsrik blogg döljer sig många timmars hårt arbete. Det gäller att producera intressant, varierat innehåll som är relevant och lättillgängligt för målgruppen. Till detta hör vassa sökmotoroptimerade texter med en personlig ton, men även visuellt tilltalande uttryck (pixliga bilder eller rörig layout är inte roligt för någon). Man får heller inte glömma bort vikten av användarvänlig paketering. Hur ser till exempel din blogg ut för någon som läser i mobilen?

Är du intresserad av att starta en företagsblogg? Här är några av våra tidigare inlägg om ämnet:

Bloggskolan – börja blogga!

Bloggskolan – skrivtips!

Så drar du trafik till din blogg