Marknadsavdelningens förlängda arm

19 dec 2022

Marknadsavdelningens förlängda arm

Foto: Marthe Thu

Zaptec är i grunden ett norsk bolag som med hjälp av grön teknik och snygg design har skapat smarta laddstationer och laddsystem för elbilar. Katarina Tour arbetar som Marketing manager på Zaptec, och hennes kontakt med Stockholms Skrivbyrå startade redan på en tidigare arbetsplats.

Samarbete under flera år på olika företag

Anna Kleinwichs Magnusson, som har grundat Stockholms Skrivbyrå, höll för flera år sedan en föreläsning om hur man skriver bra artiklar och blogginlägg på Katarinas tidigare arbetsplats. Contentproduktionen tog sedan fart och när Katarina började på Zaptec var det en självklarhet att fortsätta samarbeta med Stockholms Skrivbyrå.

– Jag fick ett väldigt gott intryck av Anna och gänget på Skrivbyrån och det har varit ett väldigt bra teamwork sedan dess, säger Katarina.

Snabba leveranser och texter av hög kvalitet

Zaptecs marknadsteam i Sverige består av två personer. I en industri med ett stort behov av utbildning och mycket content är det därför en enorm lättnad att ha Stockholms Skrivbyrå som en förlängd arm av marknadsavdelningen, menar Katarina:

– Vi är ett bolag i stark tillväxt och för min del betyder det att marknadsföringsansvaret i Sverige är väldigt brett. Vi har fullt upp med att sätta grunden för organisationen och då är det ibland svårt att kunna prioritera och hitta tiden för att skapa content. Där är Stockholms Skrivbyrå värdefulla för oss. De är alltid snabba, kommer med goda råd och bra idéer, och skapar texter av riktigt hög kvalitet.

Hjälp med hela contentproduktionen – från idé till SEO-text

Enligt Katarina är enkelhet och förtroende avgörande för att samarbetet ska fungera. 

Hon uppskattar att Stockholms Skrivbyrå tar ansvar för och driver på alla produktioner – från idé och koordinering till produktion och korrektur.

– Det är alltid hög kvalitet på det man får. Jag behöver sällan redigera något i efterhand, vi kan publicera saker direkt. Det är skönt att ha hittat en sån partner. Jag behöver aldrig tjata eller jaga utan allt känns pålitligt med Stockholms Skrivbyrå. Vi får verkligen det vi betalar för och ibland lite till!

Både texter och konsultrekrytering

När Katarina behövde stärka upp marknadsteamet med ytterligare en person på heltid, bollade Skrivbyrån över frågan till systerbyrån, Knack Rekrytering & Konsulter. Knack var snabba med att komma igång och en månad senare hade Katarina en ny kollega på plats.

– Det är alltid svårt med rekrytering och att få till rätt kravprofil, men Knack skötte det väldigt bra. Emelie på Knack var både inlyssnande och proaktiv. Vi hade tät kommunikation och hon hade hela tiden stenkoll på processen och våra behov. Det var skönt att ha en partner som kunde leda dialogen med kandidaterna, det uppskattade jag, säger Katarina.

Ett smidigt samarbete

Katarina har framför allt uppskattat att samarbetet med både Stockholms Skrivbyrå och Knack Rekrytering & Konsulter är så smidigt. En contentbyrå måste kunna producera både snabbt och bra innehåll som verkligen passar varumärke, målgrupper och kanaler.

– Det är viktigt att allt bara fungerar. Vi litar på varandra och det är lätt när Skrivbyrån förstår vad vi har för mål med vårt content. De kan våra målgrupper och förstår verksamheten. Med Stockholms Skrivbyrå känns det som vi har en extra kollega och det gillar jag verkligen, avslutar Katarina.

Besök Zaptec för att läsa mer om deras arbete med grön teknik och om framtidens laddsystem för bilar.

Vill du också ha hjälp med snabbt och smart content?

Vi kan strategi, text och film och vi tar både korta, längre och löpande uppdrag – hör av dig så pratar vi ihop oss!

Vill du rekrytera en ny kollega eller konsult?

Behöver du rekrytera? Det är lugnt, vår systerbyrå Knack Konsulter och Rekrytering hjälper dig.