Start-up sökte mer än en skribent

11 dec 2018

Start-up sökte mer än en skribent

När Henning Berg på HomeSafety hörde av sig till oss på Stockholms Skrivbyrå och berättade om sin affärsidé, kände vi direkt att det var en resa vi ville vara med på. Att få komma in tidigt i processen och ta del av det strategiska arbetet är ofta positivt när kommunikation ska skapas.

Under några år hade han arbetat med att ta fram ett helt nytt gummiliknande material, som skulle revolutionera hur vi barnsäkrar våra hem. Hans företag och webbshop homesafety.se skulle bli det självklara valet när ett hem behöver barnsäkras.

Stockholms Skrivbyrå stack ut i valet av byrå

Ett telefonsamtal ledde till ett möte. Där pratade vi om vägval i livet, barnsäkerhet, framtidsvisioner, och kände och klämde på det unika materialet. Efter kontakt med flera olika byråer föll Hennings val på Stockholms Skrivbyrå. Vi fick i uppdrag att hjälpa honom och HomeSafety med webbcopy, storytelling, textgranskning och översättning.

– Jag sökte efter något mer än en duktig skribent. Det var också viktigt att den jag valde att samarbeta med hade ett driv för min idé och ett intresse för ämnet barn & säkerhet. Någon som kunde bidra med mycket egna idéer och ge mig värdefull input. Att Stockholms Skrivbyrå dessutom kunde ta ett helhetsansvar för textproduktion, översättningar, kreativa val kring logga och produktnamn var ett stort plus, säger Henning.

Entreprenörskap, tydlighet och ärlighet

Vi på Stockholms Skrivbyrå älskade att få tycka till kring allt från bildval, logotyp, tagline, tonalitet och content. Vi hittade snabbt ett tydligt och effektivt arbetssätt.

– Jag gillar verkligen Stockholms Skrivbyrås arbetssätt. Från första utkast och korrekturvändor till färdigt resultat. Enkla offerter, okrångliga och schyssta avtal och tydlig fakturering ger lite extra till samarbetet.

Att vara med på en start-up-resa, att få bolla idéer och bidra till födelsen av ett nytt varumärke är verkligen en ära. Att hjälpa en entreprenör med en stark vilja att göra idéer till verklighet känns väldigt speciellt.

– Det finns en entreprenöriell anda på Stockholms Skrivbyrå. Med ett kreativt och idérikt arbetssätt hjälper de företag att lyckas. Det är precis vad små företag och entreprenörer behöver.

Det förenklar mycket att man dessutom kan få ”helheten” tack vare skrivbyråns nätverk av människor med olika kompetenser, avslutar Henning.

Besök webbshoppen på homesafety.se, det givna valet när ditt hem ska barn- eller djursäkras. Kontakta oss på Stockholms Skrivbyrå om du vill ha ett dedikerat team av kreatörer, med en stark vilja att se dig lyckas. Mejla på hej@stockholmsskrivbyra.se så tar vi det därifrån!