Digitala kanalerna – så håller du koll i sommar!

30 maj 2018

Digitala kanalerna – så håller du koll i sommar!

Varken dina digitala kanaler eller målgrupper tar sommarlov när du och resten av kontoret lapar sol på semestern. För vad passar inte bättre än några scroll på skärmen i hammocken en solig julidag? Eller på playan nu när EU-roaming är kostnadsfritt? Sommaren är fylld med tid för bloggläsning, surf i nyhetsflöden och likes av gräddtårtor på Instagram – helt enkelt ett fantastiskt tillfälle att bjuda på härligt innehåll! 

Självklart tycker vi att alla förtjänar sommarlov och vila. Men att hålla de digitala kanalerna vid liv under sommaren kräver inte så mycket som man kan tro. Övergläns konkurrenterna utan att behöva lyfta ett finger under semestern med hjälp av våra tips:

1. Återvinn ditt content

Sannolikt har du redan ett gediget innehåll från det gångna året. Med andra ord: du behöver du inte uppfinna hjulet så fort ett blogginlägg ska skrivas. Använd tidigare innehåll som grundmaterial och ge det en ny vinkel. Att göra samlingsinlägg där du tipsar om tidigare blogginlägg är ett smart sätt bjuda på läsning.

2. Schemalägg innehållet

När du har ett gäng blogginlägg eller uppdateringar till sociala medier – schemalägg dem! De flesta verktyg, så som WordPress och EpiServer, har funktioner som låter dig planera och publicera inlägg automatiskt. Om du vill ha mer hjälp med att planera ditt innehåll så berättar vi gärna mer i vår guide.

3. Sociala medier räcker långt

Brist på tid att sätta ihop innehåll till sommaren? Ingen fara, du kan slå två flugor i en smäll. Att uppdatera dina sociala medier går snabbare än att skapa läsvärt content till webben. Så ett smart sätt att skaka liv i dina digitala kanaler är att bädda in flödet från sociala medier på webbens startsida. 

4. Förbeställ blogginlägg och artiklar

Ingen tid för något av de tidigare tipsen? Ta en genväg och förbeställ ett gäng artiklar, blogginlägg eller uppdateringar. Ofta är det en miljon grejer att bocka av innan semestern, och innehållsproduktionen kan vara svår att prioritera. Låt en skribent, copywriter eller annan innehållsproducent ta hand om produktionen så att du kan vara ledig.

Våra skribenter fixar ditt innehåll

Vill du ha lite extra hjälp till sommaren? Vi och våra skribenter råder bot på ett tomt flöde och fyller det med innehåll som dina läsare vill ha. Hör av dig till hej@stockholmsskrivbyra.se om du är i behov av text, bild eller annat innehåll till semestern.