Sökningar på Google 2017

13 dec 2017

Sökningar på Google 2017

Google släppte nyligen statistik över årets mest trendande sökning inom varje område: fristående ord, personer, fraser och frågor. Listorna toppas av bland annat spinnande leksaker, omsusade mediapersonligheter och populära ungdomsserier. Med andra (sök)ord så stämmer våra virtuella googlingar överens med det som det talas om i fikarummet, över middagsbordet – och självklart i våra flöden.

Mest trendande sökning på ord är …

Fidget Spinner! Den snurrande distraktionsleksaken nådde sin absoluta säljpik i mitten av juli sommaren 2017. Leksaken verkar vara lika mycket en fluga i Googles sökfält som den är mellan varje svensk tioårings tumme och pekfinger.

Mest trendande ord 2016: Pokémon Go

Mest trendande sökning på person är …

Martin Timell. Påverkan av #MeToo-uppropet har märkts bland lagstiftare såväl som i sociala medier. Martin Timell var en av de första mediemännen som anklagades i rörelsen och som sedan fick lämna jobbet på kanalen TV4.

Mest trendande person 2016: Donald Trump

Läs mer om svenska internetvanor!

Mest trendande sökning på ‘Vad …’

Vad betyder despacito? Om du ännu inte har fått svar: det betyder varsamt eller långsamt på spanska. Men det är också titeln på Spotifys mest streamade låt genom tiderna. Artisterna Luis Fonsi och Daddy Yankee (i samarbete med Justin Bieber) slog igenom med låten under året, och hördes oavbrutet i alla tänkbara musiksammanhang och på alla dansgolv under sommaren 2017.

Mest trendande ‘Vad …’ 2016: Vad är Brexit?

Mest trendande sökning på ‘Hur …’

Hur gör man slime? Ett sätt är att blanda lim, raklödder och linsvätska. Men slimets vägar äro outgrundliga, och likaså sökresultaten: 2 miljoner träffar.

Mest trendande ‘Hur …’ 2016: Hur laddar man ner Pokémon Go?

Google är utan tvekan vårt främsta verktyg när det kommer till att snabbt skaffa kunskap och lära oss mer om ditten och datten. Varje dag görs det mer än 4,5 miljarder sökningar globalt och siffran fortsätter att stiga. Tills nästa års lista – sök, sök, sök och berätta gärna för oss om vilka ord du skulle vilja se högst upp 2018.

Vill du läsa hela listan?

Du hittar den här! Och om du vill ranka högre på Googles sökträffar – ta vår skrivkurs i SEO!