Skriv in dig som transkriberare hos oss

05 mar 2021

Skriv in dig som transkriberare hos oss

Nu fyller vi på våra kontaktlistor – vi söker transkriberare! Då och då har Stockholms Skrivbyrå behov av hjälp med transkribering för våra uppdragsgivare och nu söker vi nya snabba fingrar.

Om du har hamnat på den här sidan för att du vill ha hjälp med att transkribera ljudfiler, hör av dig till oss för mer information och offert!

Uppdrag inom transkribering!

För att du ska kunna ta uppdrag som rör transkribering via Stockholms Skrivbyrå behöver vi ett skrivprov från dig.

När du har gjort ett godkänt skrivprov finns du inskriven hos oss. Om vi får in uppdrag kontaktar vi dig och hör om du är intresserad av jobb.

Du fakturerar via egen firma, eller via någon faktureringstjänst, som till exempel Frilans Finans, Cool Company eller Gigger. Arvoden och omfång varierar beroende på uppdrag.

Vill du göra skrivtestet? Läs instruktionerna noga!

När du skickar in formuläret får du tillgång till den ljudfil som vi vill att du transkriberar. Så fort filen har skickats börjar nedräkningen, så vänta med att fylla i formuläret tills du är redo!

  1. Se till att du har ett program för transkribering på din dator. Tips på sådana verktyg finns längre ner på den här sidan. Läs instruktionerna noga.
  2. När du är redo att göra provet, klicka på länken och fyll i formuläret. Obs! Fyll i formuläret först när du är beredd att göra testet, för så fort du får tillgång till ljudfilen börjar nedräkningen.
  3. Skriv av ljudfilen och skicka din text till transkribering@stockholmsskrivbyra.se inom 60 min.

Några tips till dig som ska göra testet

Att vara snabb och noggrann är viktigt när man transkriberar. Se till att du sitter i en tyst och lugn miljö så att du kan höra allt som sägs i ljudfilen.

Lyssna noga. Vissa småord hörs knappt men är viktiga för att transkriberingen ska bli begriplig. Din uppgift är att skriva ner det som sägs på samma sätt som i ljudfilen. Du ska alltså inte rätta till språket, utan göra en skriftlig avbild av det du hör.

Var ändå noggrann med stavning, komma och punkt. För att tydliggöra vem som talar, skriv titel  (vittne, åklagare, rådman) eller förnamn på den som talar.

Program för transkribering

För att klara testet behöver du ett program för transkribering. När du har laddat ner det, kontrollera att det finns kortkommandon för att starta, pausa och spola bakåt några sekunder, annars blir det svårt att hinna.

Du får bara en chans att göra testet, så testa noga innan du kör igång med testet. Här är en MP3-fil som du kan öva på. 
https://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/srse/7609072.mp3

Det finns flera program som är bra att använda vid transkibering, här ger vi förslag på några:

  1. VLC Media Player är ett gratisverktyg för transkribering. Här skapar du egna kortkommandon för att till exempel starta och pausa. Följ den här guiden om du vill skapa kortkommandon i VLC. 
  2. oTranscribe är en webbapplikation som underlättar transkribering.
  3. Express Scribe är ett annat bra verktyg. Om du inte redan har det kan du testa det gratis under en kort period.

Vi har inte tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med tekniska frågor, varken före testet eller när det har påbörjats. Ta dig därför tid att testa det program du väljer ordentligt så att du inte misslyckas med testet på grund av krångel med tekniken!

 

Om du vill testa att transkribera ljud kan du använda den här ljudfilen.

Vi söker transkriberare – gör och skicka in testet!

När du har klickat på den gula knappen här nedanför och fyllt i formuläret får du ett mejl med länk till ljudfilen. Ljudfilen är ca. 10 minuter lång.

Transkribera den och skicka din text till transkribering@stockholmsskrivbyra.se så fort du är klar. Vi vill ha den senast inom en timme från den tidpunkt du skickar in formuläret nedan. Läs igenom den text du har transkriberat innan du skickar in den så att den inte innehåller stavfel eller slarvfel.

Transkribering utförs ofta under tidspress och för att säkra kvalitet i våra leveranser är det mycket viktigt att du som önskar uppdrag från Stockholms Skrivbyrå också är den som utför testet. Det kan låta självklart, men det behöver ändå sägas.

Lycka till och tack för din tid!

 

Behöver du hjälp med transkribering?

Om du har söker någon som kan transkribera din ljudfil, hör av dig till oss på hej@stockholmsskrivbyra.se för offert!

Relaterade inlägg