Ny stjärna på skrivbyrån!

06 okt 2017

Ny stjärna på skrivbyrån!

Hej och välkommen Eleonor Björch Lowe! Eleonor är utbildad journalist och har en bakgrund inom förlags- och tidningsvärlden. Hon har tidigare arbetat som journalist med inriktning lifestyle och inredning på ett flertal magasin, och haft roller som redaktör och förläggare på bokförlag. De senaste åren har hon kombinerat föräldraledighet med att jobba som frilansjournalist och redaktionell copy. Vi ställde några snabba för att både vi och ni skulle få veta lite mer om Eleonor!

Varför sökte du dig till Stockholms Skrivbyrå?
– Skrivbyråns annons var så sympatisk och genomtänkt. Jag har läst min beskärda del av annonser med milslånga kravlistor, utan ett ord om vad man erbjuds som medarbetare – och den här annonsen kändes som raka motsatsen! På intervjun klickade jag direkt med teamet och det kändes som en inspirerande arbetsplats med mycket frihet under ansvar. Det passar mig perfekt. Några dagar senare fick jag frågan om jag kunde ta på mig två skrivjobb på frilansbasis. Det samarbetet fungerade strålande och sedan blev jag erbjuden jobbet.

Har du alltid velat jobba med kommunikation?
– Jag har alltid älskat att skriva men det stod mellan att bli journalist eller inredningsarkitekt för mig. När jag kom på att jag kunde skriva om inredning kändes det som ett vinnande koncept och det var så mitt professionella skrivande tog fart.

Förutom att skriva – vad gör du mest på kontoret?
Inreder kontoret och märker saker med min Dymo-maskin – ja, jag är en inredningsnörd.

 … och hemma?
– Springer efter mina tre barn: 5, 2 och 1 år gamla, och försöker hindra dem från att slå ihjäl sig. Andas i fyrkant och dricker rödvin när de lagt sig. Mitt stora inredningsintresse gör också att jag alltid har något projekt på gång i huset. Är en riktig hoarder i själen men jobbar på att bli minimalist med hjälp av Konmari-metoden. Det går så där.

Varför håller du i en väldigt röd ballong?
– Jag försöker alltid sätta en färgklick på en annars grå himmel. Superklyschigt, jag vet, men visst blir det lite finare?

Vilken är din hemliga superhjältekraft?
– Att hitta skrivfokus i alla miljöer. Har inga problem med att producera texter med en ettåring klättrandes på huvudet.

Hur ser du på din nya roll?
– Jag känner mig privilegierad över att få jobba på Stockholms Skrivbyrå. Uppdragen är varierande och roliga och jag har redan lärt mig massor. Med en bakgrund som redaktör är det roligt att få arbeta mycket med digitala kanaler. Jag ser fram emot att utvecklas tillsammans med våra kunder och deras utmaningar.

Vill du veta mer om våra proffsiga copys, journalister, skribenter och digitala stjärnor?

Skriv till hej@stockholmsskrivbyra.se om du behöver en skribent, journalist eller annan stjärna så tar vi det därifrån, ord för ord.

Trevlig vecka!

Relaterade inlägg