Den lilla byrån med 500 skrivproffs, professionella copys, och kommunikatörer!

09 nov 2017

Den lilla byrån med 500 skrivproffs, professionella copys, och kommunikatörer!

Efter snart sju års byråverksamhet firar vi att vi har 500 frilansande skrivproffs i vårt nätverk! Många nya kunder strömmar till och byrån har utvecklats till en annorlunda byrå som är bred och nischad på samma gång. Vi har ställt några frågor till grundaren och copywritern Anna Kleinwichs Magnusson.

Varför startade du Stockholms Skrivbyrå?

–  Rent konkret: jag frilansade som copywriter och webbredaktör och fick för många uppdrag – jag behövde förstärkning. Det sammanföll med att jag vid flera tillfällen hade hjälpt till att tussa ihop vänner och bekanta med lediga jobb jag fått nys om. Bra matchningar och att hjälpa vänner till jobb fick mig att må bra och jag ville göra mer av det!

Vilken roll har en byrå som vår i dagens branschklimat?

– Pr-byråer, reklambyråer, mediabyråer eller skrivbyråer – vi står alla inför stora digitala utmaningar som kräver nyfikenhet och flexibilitet, oavsett storlek eller antal anställda. För just vår byrå ligger vår styrka i att kunna vara nischade och breda på samma gång. Vi är proffs på textproduktion och kommunikation i digitala kanaler, men kan erbjuda hjälp med allt från bemanning och rekrytering till utbildning inom skrivande och digital kommunikation. Ofta med målet att kunden ska bli självgående.

Vilken är den viktigaste läxan du har fått som byråentreprenör genom åren?

– Att det lönar sig att jobba på tålmodigt och växa lagom. Visst hade jag kunnat ha en större textfabrik med ännu fler anställda. Men för mig har det känts viktigare att göra bra grejer i nära samarbete med våra kunder. Vi ser oss ofta som en förlängning av deras marknadsavdelningar snarare än en extern byrå och det verkar uppskattas. Vi har ett nära och prestigelöst samarbete utan att låsa kunderna i långa avtal. Det är en modell jag är väldigt stolt och glad över.

Vad händer nu?

– Vi ska fortsätta stötta och utbilda kunder, kreatörer och  kommunikatörer i digital kommunikation. Vi ska hjälpa till att bygga inhousebyråer, sätta smarta digitala strategier och sköta textproduktion där det behövs. Det är i längden ohållbart för marknadsavdelningar att lägga ut hela sin contentproduktion på en byrå. Vi kan hjälpa till vid toppar, men också hitta rätt folk till marknadsavdelningen och utbilda befintliga medarbetare inom digital kommunikation. Vi sätter lätt ihop team och redaktioner som kan driva större projekt på distans eller som blir en del av teamet på marknadsavdelningen.

Kan vi hjälpa dig?

Idag står skrivbyrån står på tre ben:

  • Digital strategi och produktion med fokus på text
  • Utbildning inom digital kommunikation och skrivande
  • Konsultuthyrning: copywriters, digitala redaktörer och kommunikatörer av olika slag

Dessutom har vi en systerbyrå som heter Knack Rekrytering, en liten rekryteringsbyrå som hjälper moderna marknadsavdelningar att rekrytera långsiktigt smart.

Kom gärna förbi vårt kontor vid Slussen så att vi får höra lite om dina utmaningar och berätta hur vi kan hjälpa till. Innan dess kan du nå oss på hej@stockholmsskrivbyra.se eller 08-556 042 00.