#detdigitalakontoret

21 okt 2015

#detdigitalakontoret

Frilansskribenter hör ofta till den lyckliga skara som kan packa ner dator och telefon för att jobba där det passar bäst för stunden. Ett arbetssätt som inte är öronmärkt enbart för frilansskribenter. Den digitala utvecklingen har bidragit till något av en kontorsrevolution. Bilden av kontoret som den fasta punkten i arbetslivet luckras upp och det öppnar möjligheter för än mer individanpassade arbetssätt.

Mindre bundna av tid och rum

Separata kontorsutrymmen med fasta arbetstider har bytts ut mot öppna kontorslandskap med flexsystem. Det fysiska konferensrummet har ersatts av telefonkonferenser, skypemöten och andra virituella mötesrum och att arbeta hemifrån har blivit en möjlighet för allt fler. För nog är vi olika. Vissa arbetar effektivt i öppna sorlande miljöer medan andra hittar arbetsro i lugna hörn där dörren kan stängas. Att själv styra över när och hur vi väljer att arbeta ser vi som framtidens arbetssätt och ett recept för gladare, friskare och mer effektiva medarbetare.

Var får du arbetsro?

Hemma vid köksbordet, på ett stimmigt café, eller i bibliotekets tystaste vrå. Var arbetar du bäst? Lägg upp en bild på Instagram och hashtagga med #detdigitalakontoret

Vi på Stockholms Skrivbyrå har över 400 frilansskribenter, copywriters och webbredaktörer i vårt nätverk. de är tillgängliga både för korta och löpande projekt. Hör av dig till oss på hej@stockholmsskrivbyra.se eller 08-5560 4200 så berätter vi mer!