Texter som gör skillnad – vilken typ av text behöver du?

24 apr 2018

Texter som gör skillnad – vilken typ av text behöver du?

Ett blogginlägg, en puff till Facebook eller en pressrelease – vilken sorts text behöver just du hjälp med? Ibland kan det vara svårt att veta i ett virrvarr av content-strategier, kommunikationsmål och kvartalsrapporter. För alla företag behöver inte alla texter, men alla behöver bra text. Här guidar vi dig bland några av de vanligaste texterna som vi får beställningar på från våra kunder.

Skriva blogginlägg

Att ha ett levande flöde på din webbplats är ett smart sätt att hålla kontakten med bekanta besökare och potentiella kunder. Det handlar inte bara om att synas och bjuda på läsvärda texter, tips och insikter. Det gäller också att hålla din webbplats fräsch med nytt, aktuellt innehåll. En viktig faktor som i det långa loppet driver trafik, bygger ett arkiv av kunskap och know-how samt höjer din SEO-ranking.

Text till kundcase

Vad ringer bättre i öronen än ett lyckat samarbete med en tidigare kund? Ett kundcase är en slags berättelse om din kunds samarbete med dig, från startskott tills ni passerat mållinjen. I texten får du och din kund tillfälle att ge era perspektiv på utmaningarna, idéerna och såklart din solklara lösning på uppdraget. Citat, fina fotografier och en tydlig röd tråd gör sig extra bra i framgångssagan.

Skriva nyhetsbrev

Marknadsföring och relationsbyggande via nyhetsbrev är en metod som de flesta små och stora varumärken arbetar med idag. Det driver trafik till webbplatsen, håller dig top-of-mind och bygger ditt varumärke mot den målgrupp du vill nå. Därför är det extra viktigt att alltid hålla en intresseväckande höjd i varenda liten bokstav – från ämnesraden, länkar, layout och ända till det avslutande ordet. Ha som ambition att inte vara för säljande, utan se det istället som ett sätt att kommunicera intressant information som är läsvärd på riktigt. Nyhetsbrev ska inte hamna i papperskorgen, utan driva affärer!

Hjälp med pressrelease

När det brinner i knutarna och en stor nyhet ska ut till pressen, branschen och kunderna – då behövs ett pressmeddelande. Ofta är det bråttom, och ibland finns det frågetecken kring vad som borde finnas med. Ett bra pressmeddelande är kärnfullt och har en bra vinkling som väcker intresse hos journalister. Dessutom lyfts USP:ar på ett smakfullt sätt utan att vara skrytsamt. Att inte skriva journalisterna på näsan, samtidigt som man ger intressant underlag för en artikel, är en konstform som kräver en skillad skribent.

SEO-anpassa webbtexter

Det stora slagfältet om kunderna tar inte längre plats på mässorna, under bästa sändningstid eller över helsides-annonsen i söndagsbilagan. Det första en kund gör för att hitta tjänster och produkter som dina: det är att Googla. Att rankas högst bland sökträffarna och faktiskt få klick som leder trafik till din webbplats och slutligen konverterar till köp – det är vad välplanerad sökmotoroptimering kan lyckas med. Att arbeta långsiktigt med sökmotoroptimerat innehåll ger oftast mer hållbart resultat än att köpa trafik. Och det behöver inte vara så svårt och kostsamt som många tror.

Andra texter vi ofta skriver

White papers / Native artiklar / Nedladdningsbara guider / Produkt- och kategoritexter / Puffar till sociala medier / Översättningar / Transkriberingar

Hur man hittar rätt frilanscopy är inte helt lätt, här listar vi de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer skrivhjälp.

Vi hjälper dig att skriva texter som når fram

Maila oss på hej@stockholmsskrivbyra.se så nystar vi vidare i detta. Vi har över 500 copys med unika profiler som är redo att sätta tänderna i just ert företags textbehov, från strategi till produktion.

Ser du ett mer långsiktigt behov av kommunikationshjälp så tycker vi att du ska kontakta vår systerbyrå Knack Rekrytering. Knack är specialiserade på att rekrytera digitala kommunikationsstjärnor till moderna och modiga marknadsavdelningar.