Kurs i korrekturläsning 23 september

06 sep 2019

Kurs i korrekturläsning 23 september

För dig som inte tycker att det känns rätt att skylla på Tryckfelsnisse längre – delta i vår populära kurs i korrekturläsning!

Det spelar ingen roll om det är en längre avhandling, kort rapport, ett nyhetsbrev eller snabba uppdateringar i digitala kanaler – alla texter förtjänar extra översyn och omtanke.

– I takt med att korrekturläsning har försummats allt mer, desto mer uppenbart har det blivit att språkgranskning verkligen behövs, menar kursens ledare Björn Gustavsson.

Förbättra och rädda texter

Att träna upp ditt korrekturöga ger dig verktygen att snabbt förbättra textens kvalitet. Eller ännu bättre – rädda en text som i annat fall kan uppfattas inkorrekt eller rent av oseriös. Det är en sak att snabbt skumma igenom en text, en helt annan att läsa den med fokus på att finna eventuella misstag.

Under denna kurs i korrekturläsning får du ta del av den professionella korrekturläsarens metoder och knep för att dammsuga en text på syftningsfel, stavfel och andra missar. Det blir även diskussioner kring vad som är “rätt eller fel” i språket, och du får testa dina kunskaper med praktiska tester.

Kursen i korrekturläsning pågår under en heldag och passar dig som skriver i jobbet, som känner att du vill vidareutbilda dig eller helt enkelt älskar att gå på djupet i diskussioner kring den korrekta ordkonstens härliga värld.

Under vår kurs i korrekturläsning får du lära dig:

  • Korrekturläsning förr och nu
  • Regler och riktlinjer för dig som korrekturläser
  • Genomgång av korrekturtecken
  • Korrekturläsarens bästa knep
  • Fällor att akta sig för
  • Textbearbetning och redigering
  • Värdefulla hjälpmedel för korrekturläsaren
  • Metoder för att rädda en text på 10 minuter

Kursen varvar teori, diskussion och praktiska övningar – och eftersom det är språkintresserade människor som deltar brukar dagen mynna ut i många intressanta diskussioner.

– Efter flera timmars undervisning i korrekturläsningens abc, med efterföljande praktiska övningar, finns tid för spännande samtal. Det kan handla om huruvida korrekturläsaren ska agera strikt kontrollant eller om det är okej att acceptera det mesta så länge texten är begriplig.

Kursledare med över 30 års erfarenhet

Björn Gustavsson som håller i kursen är korrekturläsare, kulturskribent, författare och lektör. Med över 30 års erfarenhet av språk, stilistik och textgranskning delar Björn med sig av sin kunskap om korrekturläsning och du får lära dig hur du gör en text så felfri som möjligt.

Vill du gå kursen?

Just nu har vi ingen kurs planerad, men hör gärna av dig till oss med en intresseanmälan, eller om du är intresserad av lära dig något annat inom skrivande och content marketing – vi skräddarsyr nämligen kurser.

Workshop eller fortsatt skrivcoachning?

Vi erbjuder även andra kurser, workshops och tillfällen för dig som vill få bättre koll på bland annat digitalt skrivande och marknadsföring.