Gött mos – Stockholms Skrivbyrå drar till Götet!

26 sep 2019

Gött mos – Stockholms Skrivbyrå drar till Götet!

I veckan bryter sig en bit av Stockholms Skrivbyrå loss och byter kust när vi besöker Göteborg. Då står Webbdagarna och Bokmässan på schemat. Digitala trender blandat med kreativt skrivande. Vilken favoritmix!

Snabbkurs i copywriting på Webbdagarna

På torsdagen rullar tåget in och Webbdagarna väntar. Eventet innehåller totalt 40 talare från hela världen och vi är på plats för att hålla ett av talarpassen inom tema content. Vi fokuserar på skrivhantverket och lyssnarna kan vänta sig ett smatterband av skrivtips.

Kom gärna förbi och lyssna på föredraget ”Snabbkurs i copywriting – verktygen som vässar ditt budskap” klockan 14:15, idag torsdag. Läs mer här under dag 2.

Inspiration och nätverkande på Bokmässan

På Bokmässan minglar vi (som sig bör) och sprider ordet om boken Alla kan skriva. Vi ser fram emot nätverkande och nya idéer tillsammans med övriga drygt 80 000 bokälskare!

Boken är skriven av skrivbyråns grundare Anna och hennes två copy- och lärarkollegor Embla Sue Panova och Mikael Rosén. Med 365 vitt skilda skrivuppgifter är tanken att alla ska kunna hitta rätt i sitt skrivande. Att skriva olika typer av texter, för olika kanaler, målgrupper och med olika tonlägen är utvecklande.

I boken “Alla kan skriva – 365 skrivuppgifter för dig som älskar, och hatar, att skriva”, blandar vi lek med lite allvar. Fokus ligger på att släppa loss skrivglädjen och kreativiteten. Träna på att skriva rubriker, pressmeddelanden, annonser och andra marknadsförande texter. Men också på att bli kung och skriva ett tal till folket, hitta på nya svordomar, skriva en oemotståndlig annons om en soffa, träna på att fatta dig kort och göra slut via sms. Och mycket mycket annat.

– Min egen resa till att börja skriva var inte alls så självklar och jag tänkte att om människor bara fick en lägre tröskel in i skrivandet så tror jag att alla kan skriva. Jag pratade med Anna på Stockholms Skrivbyrå och vi kom på att en uppgift om dagen i ett år skulle vara ett bra format för en inspirationsbok. Sedan teamade vi upp med copygurun Micke Rosén. Jag brukar skoja om att det var för att vi behövde en vit, medelålders man, men faktum är att tre kompletterar varandra väldigt bra, berättar Embla.

Ses vi?

Befinner du dig i Göteborg kanske vi ses i vimlet? För dig som inte lyckas ta dig hit för läs- eller skrivinspiration just denna gång – boka in en workshop eller skrivarkurs med oss i stället. På plats hos oss, hos er eller online.

Okej, vi säger så. Goa gubbar, hajj!

Relaterade inlägg