6 böcker om att skriva

08 jul 2020

6 böcker om att skriva

Äntligen sommar och tid för läsning! Men har det inte blivit lite svårare att fokusera på skönlitteraturen senaste tiden? Det tycker vi. Så vi mjukstartar sommaren med faktaböcker och texter som inte kräver aktiv läsning varje dag. Vad passar då bättre än böcker om att skriva?

De här böckerna fungerar utmärkt för dig som vill läsa en sida eller ett kapitel lite då och då. Fundera lite, skriva en rad, syssla med annat och ta upp boken igen. Att skriva är ju det bästa som finns och det går alltid att lära sig något nytt!

Att skriva, Stephen King

En riktig klassiker och det är inte konstigt. Stephen King blandar riktigt bra skrivtips med anekdoter från sitt liv och det egna skrivandet. Här finns mycket att hämta, oavsett om du vill skriva skönlitterärt eller om du vill utveckla ditt kreativa skrivande och använda det i jobbet. 

Skriva för att övertyga, Mikael Rosén

Här är boken för dig som jobbar med kommunikation och marknadsföring. Boken innehåller massor av textexempel från olika typer av verksamheter, checklistor och tips för hur du skriver texter som når fram. Den senaste upplagan har även fokus på kommunikation i digitala kanaler och sociala medier. 

Skrivarbok av Siewert Carlsson

Har du läst många böcker om att skriva har du nog stött på den här tidigare. Med Skrivarbok får du bättre koll på olika stilar och genrer. Fakta blandas med skrivövningar och tips för dig som vill skriva poesi, prosa eller journalistik. Boken har kommit i flera upplagor och används ofta på skrivkurser av olika slag. En ganska liten bok som rymmer mycket kunskap.

Alla kan skriva, Embla Sue Panova, Anna Kleinwichs Magnusson och Mikael Rosén

365 skrivövningar av väldigt varierande slag. Skriv en om dagen eller slå upp en sida på måfå. Boken är tänkt för dig som älskar eller hatar att skriva och boostar både kreativitet och kunskapen om skrivhantverket. Den är skriven av tre copywriters som även undervisar på Berghs och Forsbergs. Anna på Skrivbyrån är en av dem.

Sälj det med ord, Mattias Åkerberg, Christer Wiklander

Lär dig att sälja med ord i en tid när vi skyr reklam och översköljs av budskap i fler kanaler än vi kan hålla reda på. Boken sammanfattar tanken bakom reklamens retorik och ger dig insikt i hur du kan utforska, få grepp om ett ämne, komma på bärande idéer och formulera dig på sätt som går rakt in i hjärtat på mottagarna. En lättläst och rolig bok som ger bra tankar.

Content marketing för alla, Pontus Staunstrup och Joakim Arhammar

Content marketing har vi sysslat med länge och äntligen är det på allas läppar. Här är boken för dig som vill få övergripande koll och jobba smart med innehållsmarknadsföring. Steg för steg får du lära dig om allt ifrån planering och produktion av ditt innehåll till hur du får god spridning och sedan mäter effekten på bästa sätt.

Vill du lyssna istället? Här finns skrivpoddar!

Vi har även satt ihop en lista med poddar om att skriva.

 

God läsning. lyssning och sommar!