Workshop för skribenter

Hem/Nyheter/Workshop för skribenter

Workshop för skribenter

Förra veckan bjöd vi på Stockholms Skrivbyrå in våra frilansskribenter till en workshop. Vi lyssnade på Gottfried Gemzell, copywriter och lärare på Berghs School of Communication, som delade sina tankar om tonläge i text.

Workshop om vikten av att hitta rätt ton

Hur hittar man rätt tonläge för ett varumärke och hur får man sedan tonen att nå fram till den som läser? Många företag har grafiska manualer, men hur många har en tonlägesmanual?

Bland de som sög i sig av Gottfrieds tankar fanns copywriters, journalister, manusförfattare, pr-konsulter, webbskribenter och språkvårdare. Och diskussionen blev förstås intressant. När vi var klara med att prata tone of voice, gick vi till Rival och tog ett glas.

Vill du vara med i vårt frilansnätverk?

Under mina år som frilans har jag saknat ett nätverk av andra skribenter, och det verkar som att andra har känt likadant. Om du är frilansande skribent av något slag och vill vara med nästa gång vi ses är det bara att slänga iväg ett mejl till mig anna@stockholmsskrivbyra.se

Stort tack alla ni som kom!

Anna

En kommentar

  1. Karin Gustafsson 2012-01-25 vid 14:08 - Svara

    Det var en givande efter middag. Tack Anna och Gottfried! Jag googlade på ordet tonlägesmanual och fick två träffar; Annas inbjudan och Jacqueline Kothbauers twitterinlägg om mötet. Att kalibrera den språkliga rösten i ett företag eller organisation kanske är så underskattat att det inte finns ord obh begrepp för det? Fantastiskt i så fall, Gottfried. Kör vidare.
    //Karin G

Lämna en kommentar