Säg hej till Malin, vårt senaste tillskott på byrån!

26 aug 2019

Säg hej till Malin, vårt senaste tillskott på byrån!

Högre efterfrågan på copy-hjälp och digital expertis skapade ett behov av fler flinka fingrar på skrivbyrån. Därför har vi nu gått och blivit en kvartett! Tillsammans med vårt stora nätverk av konsulter har vi en bredd och ett djup som gör oss till en leveranssäker och pålitlig copy- och contentpartner.

Malin Svantesdotter började på Stockholms Skrivbyrå efter sommaren och vi ser henne som en kommunikativ och kundälskande allätare som bidrar till att stärka vårt erbjudande ytterligare.

Hur hamnade du på Stockholms Skrivbyrå?

Jag har alltid haft en positiv bild av varumärket. Jag minns att jag redan när Stockholms Skrivbyrå grundades kände att det var något genuint över det hela. Fokus på läsaren, skrivandets hantverk och kärleken till ord. Jag minns att den första loggan var en skrivmaskin. Jag älskar skrivmaskiner! När vi sedan träffades på en kaffe (som blev en tvåtimmars lunch) såddes fröet som gjorde att jag nu sitter här. Som tidigare frilans är det viktigt för mig med variation, utrymme för kreativitet och idéer samt att arbeta med folk som kan sin grej. Så att ansluta till denna trio av skrivexperter och hela nätverket med likasinnade kändes ganska självklart.

Vad skriver du helst?

Oj! Den är svår. Variation är motorn för mig. Får jag skriva om något kreativt, insiktsfullt och metaforiskt vackert ena stunden så är det energigivande att sedan växla till något mer faktatungt och fyrkantigt. Jag tycker om utmaningen i att göra ett komplicerat ämne enkelt och lättförståeligt. Det är kreativt på ett annat sätt. Jag har under åren fått ta mig an ämnen som inte anses som speciellt ”sexiga”, men det roliga är att göra dem sköna och trevliga att läsa. Jag skriver ju för en specifik målgrupp och för dem är det förmodligen intressant och relevant. Det är vad som räknas.

Vad väljer du – snabbt eller snyggt?

Spontant känner jag snabbt OCH snyggt. Det är såklart tillfredsställande att leverera något välarbetat och riktigt snyggt. Men det är också en skön känsla att producera och leverera mot korta deadlines, jag älskar att bocka av på att-göra-listan. Det går att göra båda, att levererar något som är riktigt bra, väldigt snabbt – det är snyggt!

Vad får man om man anlitar copy-Malin?

Då får man en pigg kameleont, som trots ett helt nytt ämne, kommer att rulla ut orden som en expert. Jag blir en av kunden för en liten stund. Det må ju låta lite högfärdigt, men är man nyfiken som ett barn och galet engagerad så är det möjligt. Just try me!

Pitcha eller producera?

Pitcha är kul och utmanande! Om jag pitchar något för kund blir jag förmodligen också väldigt pepp på att producera. Men det är också något meditativt över att få sitta fokuserat och enbart skapa innehåll. Återigen, variation.

Smeknamn är ett måste på skrivbyrån, vad lyssnar du helst till?

Jag har tidigare fått heta saker som Pet-Malin och Hökögat under min tid på olika redaktioner. Men det känns ju riktigt mossigt, så det får bli Malle.

Skriv till Malin!

Vill du att Malin ska skriva er nästa text eller vill du bara mejla ett hej? Gör det på malin@stockholmsskrivbyra.se.