Marris, Maruschka, Marre – Marika har landat hos Stockholms Skrivbyrå!

04 okt 2018

Marris, Maruschka, Marre – Marika har landat hos Stockholms Skrivbyrå!

Snabba fingrar och hungrig inställning, vi är otroligt glada över att få dagliga energiinjektioner av denna ordkonstnär och content queen. Varmt välkommen säger vi till vårt senaste tillskott i Skrivbyrå-familjen – Marika Karlöf!

Varför Stockholms skrivbyrå?

– Oj, det finns ju så många anledningar. Först och främst älskar jag upplägget, att få hjälpa alla möjliga typer av företag med kreativa textlösningar. Sedan är stämningen här så fantastisk, det är väldigt viktigt för mig, att känna mig hemma och ohämmad. Jag vill växa, utvecklas och aldrig stå och trampa. Därför! 

Var hoppas du vara om tio år?

– På Anna Kleinwichs Magnusson stol. Nä, skoja. Jag har ingen sån där decenniumplan som många har. Jag tror på att min roll i yrkeslivet växer fram och aldrig är konstant. Jag älskar att testa nya saker och utmana mig själv, och om tio år hoppas jag att jag inte gör exakt det jag gör nu. Det vore kul att ha mycket ansvar och hålla fler föreläsningar.

Vad gör dig till en skicklig skribent?

– Mitt öppna sinne. Jag kan skriva om i princip vad som helst och har lätt för att sätta mig in i nya ämnen snabbt. Privatlån, smink eller streamingtjänster – jag ser till att lösa det.

Copycat eller Kittycat?

– Helst ingen av dem, jag är livrädd för katter.

Vad är roligast med att skriva?

– Det är en underbar känsla att få ner tankar och idéer på papper och få till vassa formuleringar. Då känner jag hur en perfekt symbios av extas och lugn sprider sig i hela mig, haha. 

Vilken är den värsta särskrivningen?

–  “Maskerad klänning” och “sjuk vårdare” är roliga, men det värsta är nog det som tyvärr halva Sverige skriver, som “jätte kul” till exempel. Det är väldigt osexigt med särskrivningar. När jag var singel gick alla killar på Tinder som särskrev fetbort.

Vi gillar smeknamn. Vad vill du helst kallas?

– Nya smeknamn är alltid kul. Jag har många redan. Marre, marris, maruschka, riket, lilla riket, maritza… kom gärna på något originellt så får ni patent på det!

Vill du att Marika ska skriva din nästa text? Eller kanske att hon ska få hålla den där föreläsningen för er? Du når henne på marika@stockholmsskrivbyra.se. Obs! Inga särskrivningar.