Lollo roddar, proddar och skriver här på byrån

21 sep 2023

Lollo roddar, proddar och skriver här på byrån

Sedan en tid tillbaka är Stockholms Skrivbyrå en ännu lite härligare plats. Louise Hansson Myrefelt klev in på kontoret och vi föll pladask för både hennes skarpa sinne och snälla själ. Hon är produktionsledaren som ser till att allt flyter på och att våra uppdragsgivare är mer än nöjda. Dessutom är hon en grym skribent som har stenkoll på allt digitalt.

Hur hamnade du hos oss på Stockholms Skrivbyrå?

Jag har alltid tyckt om att skriva och har sett det som något jag gärna utvecklas mer inom. Därför kändes Skrivbyrån och jag som en perfekt match. Och så rätt jag hade!

Vad gjorde du tidigare?

I april 2023 tog jag examen från Medieinstitutet där jag pluggade digital kommunikation i två år. Jag hade flera praktikperioder där jag lärde mig massor. Jag fick bland annat testa på att vara PR-konsult på byrån Agency och jobba med marknadsföringen på Filippa K. Skrivbyrån är nu mitt första “riktiga” heltidsjobb!

Vad var ditt första intryck av Stockholms Skrivbyrå?

Mitt första intryck var som en varm kram. Det kanske låter klyschigt, men jag visste snabbt att jag hamnat på rätt ställe. 

På Skrivbyrån jobbar vi mycket med smeknamn, vad vill du att vi kallar dig?

Jag har alltid kallats för Lollo fram tills för några år sedan när Loppan dök upp från ingenstans. Ni bestämmer! 

Du har ju nästan 5500 följare på Instagram (louisehansson)! Vad får man se där?

Jag älskar vackra saker och i det enkla bor ju det vackra. Så det blir allt ifrån frukostar, min säng, en fin vy. Mycket blandat. Jag hatar inte karuseller!

Vad kollar du helst på en tisdagskväll i soffan, Love Island, Första dejten eller en spännande dokumentär?

Jag måste nog säga en spännande dokumentär, helst om någon mördare eller något läskigt fall. Men det kanske hade varit annorlunda om jag bodde ensam… Är väldigt mörkrädd.

Du är ju både produktionsledare och skribent hos oss, det bästa av två världar! Om du bara fick välja det ena eller andra, vad väljer du då?

Produktionsledning! Jag älskar variationen och att få jobba med olika människor. Jag gillar också utmaningarna som kommer med rollen då den fortfarande är relativt ny för mig.

Vad krävs av en riktigt bra produktionsledare?

Man måste vara lyhörd och strukturerad. Men jag tror också det är viktigt att ha en kreativ ådra för att snabbt komma på nya idéer och lösningar som gynnar kunden, genererar leads och driver affären framåt. 

Vilken typ av text är roligast att skriva?

Jag gillar att skriva olika texter till sociala medier som korta och slagkraftiga captions. Eller blogginlägg, gärna om något ämne som jag inte kan så mycket om. Research är kul!

Vad gör du när du inte hänger med oss på kontoret?

Jag lagar mat, bjuder gärna in till middagar, går i second hand-butiker och spenderar alldeles för mycket tid på Pinterest. 

Berätta något otippat om dig!

Jag är väldigt rädd för djupt och mörkt vatten, något som jag lärt mig kallas för thalassofobi. Hur läskigt är det inte att endast 5 % av havet är utforskat?! 

Du har ju en tvillingsyster, hur är det? Får man några särskilda superpowers då?

Jag vet ju inget annat, men jag tycker det är det bästa man kan ha. Vi kan tyvärr inte läsa varandras tankar, men vår superpower är att det alltid är vi, oavsett vad. Sedan är vi extremt bra på att ljuga tillsammans också, till våra föräldrars stora förtret. 

Vill du komma i kontakt med Lollo för att diskutera hur vi kan hjälpa till med er kommunikation? Då finns hon på louise@stockholmsskrivbyra.se eller 070 956 44 49.