Digital kurs i korrekturläsning 2 december!

16 nov 2020

Digital kurs i korrekturläsning 2 december!

Nu är det dags igen! Vår omtyckta kurs i korrekturläsning är tillbaka, om än i lite annat format. Är du sugen på att vässa dina kunskaper inom textbearbetning för att ge texter det där lilla extra? Då är detta kursen för dig!

I dagens snabbfotade värld sägs det att vi bara har ett par sekunder på oss att fånga en läsares intresse. Viktigt är då att texterna vi levererar är lätta och tydliga att läsa. Oavsett vad det är som ska produceras, förtjänar alla texter den där extra omtanken som håller intresset vid liv. Korrekturläsning är därför viktigare än många tror.

Lär dig förbättra en text – digitalt

Kanske skriver du i jobbet, önskar vidareutbildning eller vill fördjupa dig i språkkorrekturens fantastiska värld. Hur det än är kan en dag med fokus på att träna upp dina färdigheter inom korrektur skapa möjligheter till verklig textförbättring och kvalitetssäkring.

Under en dag kommer du få ta del av den professionella korrekturläsarens verktyg och metoder för att förbättra, eller rädda, en text från störningsfel i stavning och syftningar. Vi kommer att prata om vad som gör en text ”rätt” eller ”fel”, och du kommer dessutom få testa dina kunskaper rent praktiskt.

På grund av rådande läge och restriktioner kommer kursen i korrekturläsning denna gång att vara helt digital. Detta betyder att du kan utföra kursen var du än är – det enda du behöver är en dator och internetuppkoppling. 

Under vår kurs i korrekturläsning kommer du att få lära dig:

 • Korrekturläsning nu som förr
 • Riktlinjer och regler för korrekturläsare
 • Korrekturtecken och hur de ska användas
 • Den professionella korrekturläsarens bästa tips och tricks
 • Fällor att undvika
 • Textredigering och bearbetning
 • Hur du räddar en text på bara tio minuter
 • Värdefulla hjälpmedel och verktyg för korrekturläsaren

Dagen är blandad med teori, diskussion och praktiska övningar.

Erfarna kursledare

De som håller i kursen i korrekturläsning heter Björn Gustavsson och Anna Kleinwichs Magnusson.

Björn är korrekturläsare, författare, kulturskribent, och lektör. Han har över 30 års erfarenhet av språk, stilistik och textgranskning, och kommer under kursdagens gång dela med sig av sin kunskap om korrekturläsning och textbearbetning. Med hjälp av Björn kommer du få lära dig hur du gör en text så felfri som möjligt.

Anna Kleinwichs Magnusson är copywriter, författare, föreläsare och grundare av Stockholms Skrivbyrå. Med flera års erfarenhet inom digital kommunikation för en mängd olika branscher, kommer hon att gå igenom värdefulla tips och metoder på hur du räddar en text på bästa sätt.

Kursinformation

Anmälan till kursen

Datum: onsdag den 2 december
Tid: kl. 09.00-16.00, lunchrast kl. 12:00-13:00
Plats: denna kurs är helt digital. Vi skickar ut mer info inför kursdatumet
Pris: 4 900 SEK + moms

Om du är sugen på att gå kursen, fyll i formuläret och märk ämnesraden med “Korrektur”.

  Namn

  Telefonnummer

  Din epost

  Ämne

  Meddelande