Bowlingproffs på byrån – välkommen Hannah Kolam!

11 feb 2020

Bowlingproffs på byrån – välkommen Hannah Kolam!

Produktionsledare, skribent och metod-proffs – kärt barn har många titlar och vi är väldigt glada över att denna multitalang hittat till oss på Skrivbyrån. Varmt välkommen Hannah Kolam!

Varför Stockholms Skrivbyrå?

– Jag har följt Stockholms Skrivbyrå i ett par år faktiskt, egentligen ända sedan jag tog min lingvistikexamen från universitetet. Såg annonsen för rollen som produktionsledare och kände bara JA. Då jag tidigare kommer från musikbranschen som projektledare kändes detta som ett sjukt kul steg i rätt riktning!

Leda eller bli ledd?

– Svårt. Jag vill gärna bli ledd i att leda andra, om det låter rimligt.

Vad var din första känsla av Stockholms Skrivbyrå?

– Mysigt! Höll på att smälla av när Anna tände ljus i mötesrummet på min första intervju. Jag har aldrig tidigare intervjuats av någon som faktiskt velat att jag ska trivas. Men det funkade ju! Tre månader senare var min första dag men om jag hade fått välja hade jag börjat på direkten.

Ditt namn är ju ett palindrom. Har du något annat favoritpalindrom?

– Jag har faktiskt alltid känt mig lite extra speciell för att mitt namn är ett palindrom – straffet för mitt storhetsvansinne är att Hannah med h i slutet inte har någon riktig namnsdag. Men en annan favorit i släktet är nog ändå ‘dromedaren alpotto planerade mord’. Jag kan riktigt se det scenariot framför mig.

Om du måste välja – snabbt eller noggrant?

– Alltid noggrant. Du vet den där klassiska kommentaren man alltid fäller under arbetsintervjuer när man ska räkna upp en svaghet och vänder om den till en styrka? ”Ibland kan det ta lite längre tid just för att jag är så noggrann och detaljorienterad”. Det ÄR jag.

Du älskar ju metoder och modeller. Vilken gillar du mest?

– Modeller är bäst för man lär sig så mycket om sig själv och sina dåliga vanor. Min favorit är ändå dramatriangeln – den funkar i alla olika sammanhang och relationer och man tvingas inse saker om sig själv och sitt beteende som man helst inte vill ska se dagen. Googla den!

Hur ser du på din nya roll som produktionsledare OCH skribent?

– Jag älskar den! Det är superkul att kombinera en ordning-och-redaroll med någonting mer kreativt. Jag har alltid älskat att skriva men inte riktigt funnit ett forum att göra det på, så detta är ju perfekt. Dessutom får jag en djupare inblick i hur det funkar för alla konsulter i vårt nätverk!

Vad är den mest otippade kuriosan om dig?

– Jag ÄLSKAR att bowla. Har mitt eget klot med specialborrade hål och allting. Mitt nästa köp ska bli ett par bowlingskor som jag för övrigt undrar om det är socialt accepterat att använda utanför bowlinghallen till vardags?

Behöver du hjälp med e-böcker, översättning eller ett pressmeddelande? Eller är du redo att bli utmanad i bowling!? Oavsett vilket är det Hannah Kolam du ska snacka med. Du når henne på hannah@stockholmsskrivbyra.se.