Årskrönika 2017

29 dec 2017

Årskrönika 2017

2017 var året när alla ville lära sig att skriva
Ännu ett år går mot sitt slut och 2017 är definitivt det hittills mest händelserika för oss på Stockholms Skrivbyrå. Teamet har berikats av nya, fantastiska medarbetare och vårt nätverk har vuxit – vi är nu fler än 500 duktiga och drivna konsulter.  Våra kunder är framåtlutade och sugna på smart kommunikation och det sporrar oss att utvecklas och fortsätta vara nyfikna.

Under året har det visat sig att fler förstått nyttan av att kunna skriva bra. Vi har utbildat marknadsavdelningar och hela företag i att skriva blogginlägg, göra LinkedIn-uppdateringar och använda pennan för att driva affärer. Vi har föreläst, hållit workshops och skapat digitala skrivkurser. Våra samarbeten har fördjupats under året och vi märker att vi uppskattas för vår förmåga att förstå affär, teknik och människor.

Vad händer 2018?
När vi blickar in i den närmaste framtiden kommer vi att fortsätta förse företag med UX-copywriters, digitala strateger och content managars. Inbound marketing-strategier, redaktionella planer och tonlägesmanualer kommer att ta form. Vi hjälper även marknadsavdelningar och redaktioner att bli självständiga i sin content-produktion genom att rekrytera rätt folk, utbilda befintliga team och coacha redaktörer och kommunikatörer. Trots att vi är en skrivbyrå kommer vi även att hjälpa våra kunder med effektiv och smart filmproduktion.

Om du vill träffa oss och höra mer om hur vi kan hjälpa dig är du varmt välkommen att höra av dig! Skicka ett mejl till hej@stockholmsskrivbyra.se så hör vi av oss efter nyår. 

Några rader om åren som har gått

2011 är skrivbyråns födelseår
Anna Kleinwichs Magnusson frilansar som webbredaktör och copywriter och får in fler uppdrag än hon mäktar med. Hon söker en copywriter, en journalist och en webbredaktör att samarbeta med, men intresset är stort och det rasar in skribenter och kommunikatörer som vill ha frilansuppdrag.

2012 går till att bygga ett stort nätverk av skrivande kommunikatörer
Anna träffar runt 100 skrivande kommunikatörer och marknadsförare av olika slag. Stockholms Skrivbyrås nätverk tar form och databasen börjar byggas. Exempel på förfrågningar från kunder som kommer in: en copywriter som jobbar som byggare, en finsk webbredaktör som är intresserad av trav, en strukturerad skribent med koll på manualer och hundar.

2013 vill många ha hjälp av våra webbredaktörer och copywriters
Allt fler företag upptäcker fördelarna med att ta in frilansresurser när webb ska byggas, textinnehåll ska flyttas och texter ska produceras. Hos Stockholms Skrivbyrå är det tydligt att det är webbredaktörer, copywriters, engelska skribenter och översättare som efterfrågas mest. Vi skriver texter till broschyrer, webbplatser, nyhetsbrev och sociala medier.

2014 är året då vi tjatar om nyttan med content marketing
Vi föreläser alltmer om content marketing och hjälper till med strategi och produktion kring redaktionellt innehåll för digitala kanaler. Vi möter drivna marknadsförare inom olika branscher som behöver vår hjälp med att sparka igång långsamma organisationer. Andra vill inspireras, men har inte börjat arbeta aktivt med content marketing än.

2015 tar konsultverksamheten ordentlig fart
Vi håller kurser inom skrivande och digital kommunikation, lär specialister och chefer att blogga och synas mer i digitala kanaler. Våra content managers och copywriters finns spridda på byråer och marknadsavdelningar. Allt oftare får vi frågan om vi kan hjälpa till med rekrytering av innehållsproducenter, digitala redaktörer och copywriters.

2016 får vi en systerbyrå och samarbetar nära digitala byråer
Stockholms Skrivbyrå får en systerbyrå: Knack Rekrytering hjälper marknadsavdelningar med rekrytering och konsultinhyrning av digitala kommunikatörer och producenter. Skrivbyrån inleder parallellt längre samarbeten med digitala byråer och marknadsavdelningar som har behov av olika sorters skribenter. Vi arbetar alltmer med ux-copy och stärker upp utvecklarteam med vår kunskap om text och kommunikation. På samma gång snurrar producerar vi white papers, blogginlägg, tonlägesmanualer, redaktionella kalendrar, artiklar och kurser. 

Saknar du ord inför 2018?

Vi hjälper dig att snabbt komma igång med det nya året, vare sig du saknar texter och innehåll eller vassa kommunikatörer och marknadsförare. Hör bara av dig till hej@stockholmsskrivbyra.se så börjar vi det nya året tillsammans!