Jobba smart med nyheter och sociala medier i sommar

28 jun 2012

Jobba smart med nyheter och sociala medier i sommar

Sverige går på lågvarv under juli och delar av augusti och det är något som du kan dra nytta av. Många företag tappar fart eller slutar helt att uppdatera webbplatser, bloggar, Facebook-, Twitter- och MyNewsdesk-konton under sommaren, så det finns gott om utrymme för den som vill synas. Risken att din information drunknar i flödet är helt enkelt mindre.

På samma gång är det under sommaren vi äntligen har tid att läsa, trendspana och lära oss mer om sådant som intresserar oss. Många journalister, bloggare och potentiella kunder får mail direkt till telefonen och är tillgängliga i hängmattan, på bryggan eller i glasskön.

I många webbpubliceringssystem och verktyg för nyhetsbrev går det att ställa in när information ska publiceras. Så om du inte känner för att ägna din semester åt att göra uppdateringar kan du lägga in många texter vid ett tillfälle, men välja att publicera dem under hela sommaren.

En annan enkel åtgärd för att hålla ställningarna under ledigheten är att lägga in flödet från till exempel Twitter på din webbplats. Sökmotorerna känner av hur ofta en webbplats uppdateras och rankar aktiva webbplatser högre än de som inte uppdateras så ofta, så den där lilla Twitteruppdateringen kan rädda din placering på Google under sommaren.

Om du vill ha hjälp med att skriva och publicera nyheter, pressmeddelanden eller blogginlägg under sommaren är det bara att säga till. Kanske söker du en copywriter, skribent eller sociala medier-konsult som kan hålla dina kanaler uppdaterade under sommaren. Hör av dig till hej@stockholmsskrivbyra.se