Alla kan skriva – boken som tar dig från no till pro!

18 jan 2019

Alla kan skriva – boken som tar dig från no till pro!

Alla kan skriva! Oavsett vem du är och vilken roll du har på din arbetsplats behöver du troligtvis skriva några rader lite då och då, inte sant? Alla mår bra av att utveckla sitt skrivande – oavsett titel och roll. Ju bättre ni som företag är på att skriva, desto mer kan ni producera själva, och desto mindre behöver ni lägga ut på konsulter.

I boken “Alla kan skriva”, av Skrivbyråns grundare Anna Kleinwichs Magnusson och de två copystjärnorna Mikael Rosén och Embla Sue Panova – får du 365 övningar (en om dagen, i ett år) som hjälper dig att bli en ännu bättre skribent! 

Det handlar om att hitta skrivarglädjen

Målet med boken är att läsaren ska hitta skrivarglädjen genom kreativa övningar som sänker den där tröskeln in i den skrivande världen. För alla kan ju faktiskt skriva, ofta handlar det om om att bryta en spärr och våga skriva.

– Oavsett om man är en van skribent eller inte så ger boken ett helt nytt utrymme för skrivande. Här får man lättsamma uppgifter där skrivarglädjen är det centrala. När du skriver i ditt yrke är det sällan du kan unna dig att sväva ut och testa nya sätt att skriva – det får du möjlighet att göra med våra uppgifter, berättar Embla Sue Panova, en av författarna till boken.

Få fart på kreativiteten genom nya perspektiv

Boken kan fungera som ett kreativt wake-up-call på informations- och marknadsavdelningar. Den är ett perfekt verktyg för den som behöver lära sig att tänka och se saker på nya sätt. Att byta perspektiv och vända och vrida på skrivandet är nämligen ett utmärkt sätt att utvecklas i det!

– Det är så lätt att fastna i samma gamla hjulspår och skriva ungefär likadana texter hela tiden. Det gäller inte minst de vana och rutinerade skribenterna. Därför behöver man bråka med hjärnan ibland. Byta perspektiv, ifrågasätta, se saker från ett annat håll. Alla 365 övningarna passar såklart inte alla – men säg att en tiondel av övningarna passar just dig och att 30-40 stycken ger dig nya intressanta idéer och annorlunda infallsvinklar – i så fall är det ju kanon, säger en av författarna Mikael Rosén.

Vi har något för alla er som älskar eller hatar att skriva

Ett blankt papper ska inte få dig att kallsvettas, det ska få dig att bli pirrig! Vill du väcka lust, mod och kreativitet i ditt skrivande, klicka hem boken ”Alla kan skriva” här.

Är du sugen på att förbättra ditt skrivande ytterligare? Då kan Skrivbyråns online-kurser, workshops eller skrivcoachning vara ett perfekt komplement till boken. Hör av dig så kan vi skräddarsy en kurs just för dig.

– Jag tror faktiskt att alla kan bli mycket bättre på att skriva genom att träna på det. Den här boken ger chans att testa skrivande av olika slag: skriv rubriker, pressmeddelanden, dikter och tal. Skriv hemska, vackra och märkliga texter. Hitta på nya ord och träna dig i konsten att nå fram till din läsare. Lite varje dag. Det är ju det bästa receptet för att utvecklas, avslutar Anna Kleinwichs Magnusson.