5 roliga språkappar

18 dec 2019

5 roliga språkappar

Med språkappar går språkinlärning snabbt och blir roligt. Att lära sig ett nytt språk är inte bara utmanande, det är nyttigt också. Hjärnan mår finfint när den får lära sig nya glosor och titta in i nya språkvärldar. Forskning visar att vi blir smartare av att lära oss nya språk och att de flesta av oss attraheras av människor som behärskar flera språk.

Det finns även forskning som visar att flerspråkiga team är mer kreativa än enspråkiga. Det beror på att flerspråkighet öppnar upp för fler möjligheter till associationer kring och ord och begrepp. Så, varför inte ägna helgen åt att bli smartare, mer kreativ och attraktiv. Ladda ner en språkapp och sätt igång direkt!

Duolingo

Mycket pedagogisk och ofta nedladdad språk-app som erbjuder nya kunskap i de flesta europeiska språk.

Lingo Play

Mycket omtyckt app med inte mindre än 33 språk och olika nivåer. Gratis prövoperiod.

Mondly

Träna uttal, kör frågesport och konversationsträning. 33 språk även här, så det är bara att välja och vraka.

Babbel

Riktigt komprimerad och kort språkkurs. Ingen lektion är längre än 15 minuter – och de är utvecklade av språkexperter. Enkelt och roligt. 

50 språk

100 nybörjarlektioner i 50 språk. Perfekt för dig som vill ha snabba grundläggande kunskaper inför resan. Det är bara att vraka och välja!

Memrise

Appen Memrise har gamifyat språkinlärning och fått utmärkelser för sitt roliga sätt att lära ut språk. Här spelar du och lär dig språk på samma gång.

Vilket språk vill du lära dig?

Kanske är det här julen när du fräschar upp skolfranskan eller lär dig italienska, kinesiska, ryska eller spanska…