Stockholms Skrivbyrå – så funkar det!

Stockholms Skrivbyrå – så funkar det!

Stockholms Skrivbyrå är en contentbyrå i Stockholm. På vårt kontor i Gamla Stan är vi fem copys, digitala kommunikatörer och språknördar som tar oss an många uppdrag. Men vi tar inte allt själva.

I vårt konsultnätverk finns nämligen fler än 1 000 copywriters och digitala kommunikatörer som är experter på försäkringar, vitvaror, it-lösningar, hållbarhet och massor av annat. Vissa skriver på engelska, finska, italienska, mandarin, arabiska och andra språk. Det är ett fantastiskt nätverk av skrivande konsulter med olika expertkunskaper.

Att anlita Stockholms Skrivbyrå

1. Hör av dig till oss
2. Vi tar fram förslag på en konsult eller lösning som passar dina behov
3. Arbetet utförs hos er eller på distans
4. Fakturan kommer från Stockholms Skrivbyrå

Därför väljer andra oss:

  • All kontakt går via oss på Stockholms Skrivbyrå – oavsett vilken typ av uppdrag det gäller. Vi sätter strategier, producerar texter på alla möjliga olika språk, sökmotoroptimerar, översätter och analyserar.
  • Vi är experter på text, men har även videoproducenter, designers och fotografer i nätverket. Vi produktionsleder uppdragen och ser till att alla leveranser sker smidigt. 
  • Det är lätt och går snabbt! Efter snart tio års leveranser av olika slag är vi duktiga på att förstå olika verksamheters behov, ambitionsnivå och mål. Vi tar både omfattande och små uppdrag och har inga färdiga paketlösningar. Vi lyssnar och hittar bästa vägen framåt!
  • Vi har schyssta villkor och tycker att det ska vara enkelt och roligt att jobba med oss. Vi strävar efter att lägga vår tid på att det göra det vi gillar mest; ge råd kring kommunikation, lära våra uppdragsgivare att bli bättre på att skriva. Och viktigast av allt – producera och leverera texter av olika slag.

All tid vi sparar på att undvika krångel gör att vi får mer tid till att skapa så bra innehåll som möjligt. 

Så här säger några av våra kunder:

”Vi gillar Stockholms Skrivbyrås flexibilitet och deras kunnighet om UX-copy och SEO. Det är väldigt viktiga kunskapsområden för den typen av uppdrag vi jobbar med.” Jakob Pernvik, VD, Triggerfish

”Jag sökte efter något mer än en duktig skribent. Att Stockholms Skrivbyrå dessutom kunde ta ett helhetsansvar för textproduktion, översättningar, kreativa val kring logga och produktnamn var ett stort plus.” Henning Berg, entreprenör.

”Allt fungerar väldigt smidigt. Vi får alltid vad vi är ute efter utan att behöva överförklara. Vi är väldigt nöjda med kvaliteten på texterna och samarbetet i stort. Texterna passar vårt övriga content väldigt bra och är alltid proffsigt skrivna.” Johanna Boson, Marknadschef, ReachMee

Målgrupp, syfte och mål

Content- och inbound marketing

Vi har sysslat med content marketing under många år och har själva alltid använt oss av blogg, sociala medier och nyhetsbrev för att locka uppdragsgivare. Kanske har du hittat hit via Google? Vi tror mer på att locka än att hårdsälja, därför är vi även förtjusta i att arbeta med Inbound Marketing, som framför allt passar B2B och långa införsäljningscykler. 

Målgrupp, syfte och mål

Digital copywriting, UX-writing och SEO

Idag handlar 90 procent av våra uppdrag om kommunikation i digitala kanaler; SEO, innehåll för digitala kanaler och relationsskapande marknadsföring. Vi är en trygg partner när du ska uppdatera din webbplats. Helst är vi med tidigt i processen! Om du ska ta utveckla en digital produkt eller tjänst rekommenderar vi att UX-copyn jobbar tätt ihop med UX-designern. Det sparar massor av tid och  ger bättre resultat.

Målgrupp, syfte och mål

Pressreleaser och PR

Hos oss finns journalister och copywriters med erfarenhet från både B2B och B2C. Vi har skrivit mängder av pressreleaser, inom alla möjliga olika branscher och för företag i helt olika skeden. Dessutom på de flesta olika språk. Om du behöver en pr-konsult som både ska sätta strategier och ta fram aktivitetsplaner, har vi PR-proffs som hoppar in på löpande uppdrag.

Målgrupp, syfte och mål

Workshops och digitala kurser

Vi håller gärna workshops och kurser. Oftast handlar det om skrivande, att hitta ett tonläge som lyfter varumärket, skriva klartext och seo eller att skapa innehåll som når fram och engagerar. Vi producerar även digitala kurser på uppdrag av våra uppdragsgivare och de kan handla om vad som helst!

Målgrupp, syfte och mål

Native copywriter på flera språk

Vi gör inte direkta översättningar eftersom de inte duger när det handlar om marknadsföring och relationsskapande text.  Vi gör istället så kallad copyöversättning, transkreation eller adaption. Vi fokuserar på att anpassa texten till den lokala marknaden och kulturen. Ett uttryck som fungerar bra på svenska, kanske inte alls flyger i Finland. Vi samlar på skribenter med olika modersmål och kan i de allra flesta fall sätta dig i kontakt med en konsult som har önskad kunskaps- och språkkombination.

Hos er eller på distans?

Vi kan leverera snabbt på distans eller sitta på plats hos er. Hur ni vill, säg bara till!

Vill du prata mer om hur vi kan hjälpa dig? Maila hej@stockholmsskrivbyra.se så hör vi av oss snabbare än blixten!