Stockholms Skrivbyrå – så funkar det!

Hem/Bemanning och rekrytering, Content marketing, Om språk, Tips/Stockholms Skrivbyrå – så funkar det!

Stockholms Skrivbyrå – så funkar det!

Stockholms Skrivbyrå är en agentur för frilansande konsulter. På vårt kontor vid Slussen i Stockholm är vi fyra kommunikationsnördar som sitter in-house och tar oss an så många uppdrag vi bara kan och hinner. I vårt konsultnätverk hittar du över 500 copywriters och digitala kommunikatörer. Alla med olika bakgrund och expertkunskap. Så trots att vi är små har vi stora resurser och en bandbredd som gör att vi kan ta både små och stora uppdrag.

Så här går det till att anlita Stockholms Skrivbyrå:

1.  Hör av dig till oss
2. Vi tar fram förslag på en konsult eller lösning som passar dina behov
3. Arbetet utförs hos er eller på distans
4. Fakturan kommer från Stockholms Skrivbyrå

Våra uppdragsgivare gillar framförallt att:

  • All kontakt går via oss på Stockholms Skrivbyrå – oavsett vilken typ av uppdrag det gäller. Vi sätter strategier, producerar texter på alla möjliga olika språk, sökmotoroptimerar, översätter och analyserar.
  • De genom oss får tillgång till duktiga konsulter av olika slag. Ofta behöver de hjälp av en copywriter, digital kommunikatör, content manager eller webbredaktör. Vi produktionsleder uppdragen och ser till att alla leveranser sker smidigt. 
  • Det är lätt och går snabbt! Efter snart tio års leveranser av olika slag är vi experter på att förstå olika verksamheters behov och vi levererar därefter. Vi tar både omfattande och små uppdrag och har inga färdiga paketlösningar. Målet är alltid att anpassa vår leverans efter behov, önskemål och ambitionsnivå.
  • Vi har schyssta villkor och tycker att det ska vara enkelt och roligt att jobba med oss. Vi vill helst bara göra det vi älskar: producera och leverera texter av olika slag. All den tid vi sparar in på att undvika krångel gör att vi får mer tid till att skapa så bra innehåll som möjligt. 

Stockholms Skrivbyrå, proffs på text och digital kommunikation

Vi hjälper dig att producera innehåll, skriva texter och stärka upp marknads- eller byråteamet med konsulter som kan digital kommunikation. Många av våra kunder vänder sig till oss när det är dags att sätta den digitala strategin, hitta tonläget och få fart på sin content marketing. Vi tar oss an korta ad-hoc-projekt såväl som längre konsultuppdrag.

”Jag sökte efter något mer än en duktig skribent. Att Stockholms Skrivbyrå dessutom kunde ta ett helhetsansvar för textproduktion, översättningar, kreativa val kring logga och produktnamn var ett stort plus.” Henning Berg, grundare, HomeSafety

Digital copywriting, UX-writing och SEO

Idag handlar 90 procent av våra uppdrag om kommunikation i digitala kanaler. Därför är vi en trygg partner när du vill skapa eller modernisera en webbplats. Helst är vi med tidigt i processen! Vi rekommenderar faktiskt att låta UX-copyn jobba tätt ihop med UX-designern, då besparar ni er mycket huvudvärk när det väl är dags att fylla webben med texter.

”Vi gillar Stockholms Skrivbyrås flexibilitet och deras kunnighet om UX-copy och SEO. Det är väldigt viktiga kunskapsområden för den typen av uppdrag vi jobbar med.” Jakob Pernvik, VD, Triggerfish

Content, content, content

Vi kallar oss i vardagligt tal för en contentbyrå. Vi äääälskar att skapa relevanta texter till webbplatser, bloggar och e-handel. Har du en företagsblogg som måste skakas till liv, men ingen tid? Känn lugnet, vi löser det.

”Allt fungerar väldigt smidigt. Vi får alltid vad vi är ute efter utan att behöva överförklara. Vi är väldigt nöjda med kvaliteten på texterna och samarbetet i stort. Texterna passar vårt övriga content väldigt bra och är alltid proffsigt skrivna.” Johanna Boson, Marknadschef, ReachMee

Pressreleaser och PR

Såväl in-house som i vårt konsultnätverk har vi journalister och copywriters med erfarenhet från både B2B och B2C. Vi har skrivit mängder med pressreleaser, inom alla möjliga olika branscher och för företag i helt olika skeden. Dessutom på de flesta olika språk. När det kommer till PR i stort, som att sätta strategier och ta fram aktivitetsplaner, har vi handplockat några frilansande PR-proffs som hoppar in på de uppdrag som kräver riktig skärpa.

Översättning och adaption

Vi gör inga direkta översättningar och Google-översättningar anser vi vara en skam för yrket. Vi gör så kallade copyöversättning, transkreation och adaption, där vi med omsorg fokuserar på att anpassa texten till den lokala marknaden. Ett uttryck som fungerar bra på svenska, kanske inte alls flyger i Finland. Behöver du översätta en text från ett språk till flera andra, behöver du bara ha kontakt med en enda person hos oss. Vi roddar med resten.

Native copywriters på flera språk

Ska man beställa copyhjälp på andra språk än svenska är det viktigt att skribenten besitter modersmålsnivå på det önskade språket. Ibland krävs dessutom kunskap inom ett specifikt ämne som exempelvis IT/tech eller ekonomi/finans. Vi har stora nätverk och kan i de allra flesta fall hitta personer med rätt kunskapskombinationer.

Hos er eller på distans?

Vi kan leverera snabbt på distans eller sitta på plats hos er. Hur ni vill, säg bara till!

Vill du prata mer om hur vi kan hjälpa dig? Maila info@stockholmsskrivbyra.se så hör vi av oss snabbare än blixten!

2019-12-27T18:04:36+02:00 21 augusti, 2019|Categories: Bemanning och rekrytering, Content marketing, Om språk, Tips|0 kommentarer

Lämna en kommentar