Så går det till att anlita oss på Stockholms Skrivbyrå!

Hem/Bemanning och rekrytering, Content marketing, Om språk, Tips/Så går det till att anlita oss på Stockholms Skrivbyrå!

Så går det till att anlita oss på Stockholms Skrivbyrå!

Du kanske har upptäckt att du behöver någon form av hjälp med digital kommunikation, att skriva texter eller stärka upp marknadsteamet med en konsult under en period? Då har du hittat rätt och det är dessutom lätt!

Stockholms Skrivbyrå är en agentur för frilansande konsulter. På vårt kontor vid Slussen i Stockholm är vi fyra kommunikationsnördar som sitter in-house och tar oss an så många uppdrag vi bara kan och hinner. Men i vårt konsultnätverk hittar du över 500 copywriters och digitala kommunikatörer. Alla med olika bakgrund och expertkunskap. Så trots att vi är små har vi enorma resurser och en bandbredd som många andra byråer bara kan drömma om.

Våra kunder gillar framförallt:

  • att vi är den enda samarbetspartnern du behöver ha kontakt med – oavsett vilken typ av kommunikation ni behöver hjälp med. Vi sätter strategier, producerar texter på alla möjliga olika språk, sökmotoroptimerar, översätter och analyserar.
  • att vi oavsett konsult har den i vårt nätverk: copywriter, digital kommunikatör, content manager eller webbredaktör. Krånglig titel du knappt förstår? Då är chansen stor att vi sitter på just en sådan.
  • att det aldrig blir något krångel! Vi är experter på att förstå kundens behov och leverera därefter. Det bara funkar! Och gör det inte det så hittar vi en lösning.
  • att vi har schyssta villkor utan kryptiska klausuler. Vi vill helst bara göra det vi älskar, att producera och leverera texter av olika slag. All den tid vi sparar in på att inte ta fram krångliga avtal gör att vi får mer tid till att skapa så bra innehåll som möjligt.

Vilka tjänster erbjuder vi?

Vi hjälper dig att producera innehåll, skriva texter och stärka upp marknads- eller byråteamet med konsulter som kan digital kommunikation. Många av våra kunder vänder sig till oss när det är dags att sätta den digitala strategin, hitta tonläget och få fart på sin content marketing. Vi tar oss an korta ad-hoc-projekt såväl som längre konsultuppdrag.

”Jag sökte efter något mer än en duktig skribent. Att Stockholms Skrivbyrå dessutom kunde ta ett helhetsansvar för textproduktion, översättningar, kreativa val kring logga och produktnamn var ett stort plus.” Henning Berg, grundare, HomeSafety

Digital copywriting, UX-writing och SEO

Idag handlar 90 procent av våra uppdrag om kommunikation i digitala kanaler. Därför är vi en trygg partner när du vill skapa eller modernisera en webbplats. Vi vill gärna vara med tidigt i processen! Vi rekommenderar faktiskt att låta UX-copyn jobba tätt ihop med UX-designern, då besparar ni er mycket huvudvärk när det väl är dags att fylla webben med texter.

”Vi gillar Stockholms Skrivbyrås flexibilitet och deras kunnighet om UX-copy och SEO. Det är väldigt viktiga kunskapsområden för den typen av uppdrag vi jobbar med.” Jakob Pernvik, VD, Triggerfish

Content, content, content

Vi kallar oss i vardagligt tal för en contentbyrå. Vi äääälskar att skapa relevanta texter till webbplatser, bloggar och e-handel. Har du en företagsblogg som måste skakas till liv, men ingen tid? Känn lugnet, vi löser det.

”Allt fungerar väldigt smidigt. Vi får alltid vad vi är ute efter utan att behöva överförklara. Vi är väldigt nöjda med kvaliteten på texterna och samarbetet i stort. Texterna passar vårt övriga content väldigt bra och är alltid proffsigt skrivna.” Johanna Boson, Marknadschef, ReachMee

Pressreleaser och PR

Såväl in-house som i vårt konsultnätverk har vi journalister och copywriters med erfarenhet från både B2B och B2C. Vi har skrivit mängder med pressreleaser, inom alla möjliga olika branscher och för företag i helt olika skeden. Dessutom på de flesta olika språk. När det kommer till PR i stort, som att sätta strategier och ta fram aktivitetsplaner, har vi handplockat några frilansande PR-proffs som hoppar in på de uppdrag som kräver riktig skärpa.

Översättningar och adaptioner

Vi gör inga direkta översättningar och Google-översättningar anser vi vara en skam för yrket. Vi gör så kallade copyöversättningar och adaptioner, där vi med omsorg fokuserar på att anpassa texten till den lokala marknaden. Ett uttryck som fungerar bra på svenska, kanske inte alls flyger i Finland. Behöver du översätta en text från ett språk till flera andra, behöver du bara ha kontakt med en enda person hos oss. Vi roddar med resten.

Native copywriters på flera språk

Ska man beställa copyhjälp på andra språk än svenska är det viktigt att skribenten har en native-nivå på det önskade språket och i vissa fall krävs kanske särskild kunskap inom exempelvis IT/tech eller ekonomi/finans. Då är det bra att vi har många pålitliga skribenter att anlita. Våra native-skribenter är språkpoliser och låter inget passera.

Hos er eller på distans?

Vi kan leverera snabbt på distans eller sitta på plats hos er. Hur ni vill, säg bara till!

Vill du prata mer om hur vi kan hjälpa dig? Maila info@stockholmsskrivbyra.se så hör vi av oss snabbare än blixten!

2019-10-17T14:26:09+00:00 21 augusti, 2019|Categories: Bemanning och rekrytering, Content marketing, Om språk, Tips|0 kommentarer

Lämna en kommentar