Få fart på företagsbloggen – anlita en spökskrivare!

Få fart på företagsbloggen – anlita en spökskrivare!

Vad är egentligen en spökskrivare? Traditionellt skriver spökskrivaren böcker i någon annans namn, men begreppet är idag vidare än så. En spökskrivare är en professionell skribent – copywriter, journalist eller kommunikatör – som hjälper till att förfina budskap och skriva texter även utanför litteraturens värld. Störst efterfrågan ser vi idag när det gäller texter till företagsbloggen. Att hålla en blogg levande och intressant kräver löpande uppdateringar och ett personligt engagemang. Regelbunden publicering av inlägg och snabba svar på kommentarer är nödvändigt.

Spökskrivaren hjälper till att sätta ord på tankar och skapa texter som passar bloggformatet, målgruppen och Googles sökalgoritmer. Den kan även sköta kommunikationen i sociala medier om det är svårt att hinna med.

Vem ska anlita en spökskrivare?

Allt fler vd:ar, sälj- och marknadschefer förväntas idag driva en levande blogg för att stärka företagets varumärke och driva försäljning. Men vilken marknadschef har tid med löpande textproduktion och hur många vd:ar skriver sina egna vd-ord? Ordet spökskrivare må låta mystiskt, men det är i själva verket ytterst vanligt att företagsledare, politiker och ämnesexperter tar hjälp av professionella skribenter för att skriva böcker, artiklar eller tal. Anledningen är ofta brist på tid eller att man inte anser sig vara en tillräckligt duktig skribent.

Är det inte fusk att låta någon annan skriva?

Fusk att anlita en spökskrivare? Nejdå, hellre ta hjälp av någon som är dedikerad och snabb på att skriva än att inte komma till skott alls. Så länge du som avsändare har en bra dialog med din spökskrivare, läser igenom allt som skrivs och kan stå för innehåll, ton och stil är det ett effektivt sätt att sprida kunskap, skapa relation med målgruppen och bygga varumärke. Både företagets och ditt personliga.

Bloggare anlitar allt oftare spökskrivare

I takt med att bloggvärlden växer blir det även vanligare att professionella bloggare tar hjälp av spökskrivare. Inte för att de inte kan skriva själva utan för att tiden måste gå till annat. En blogg som blomstrar öppnar ofta dörrar för den som vill skriva en bok, föreläsa eller synas i andra medier. Stora bloggare tar därför ofta hjälp av text- bild och videoproducenter för att klara av produktionstakten när andra aktiviteter stjäl tid från skrivandet.

Vill du ta hjälp av en spökskrivare?

Om du vill få fart på en blogg eller önskar avlastning i skrivandet kan du ta hjälp av en spökskrivare som har kunskaper inom ditt område. Under ett uppstartsmöte diskuterar du och din spökskrivare bloggens framtid, bloggens målgrupp, utvecklingspotential och ambitionsnivå. Vill du ha hjälp med att sätta en strategi för bloggen eller vill du ha hjälp med ren textproduktion? Vill du lämna grova textutkast som slipas av spökskrivaren eller föredrar du att bli intervjuad över telefon?

Spökskrivaren kan producera ett bestämt antal blogginlägg varje månad eller rycka in under enstaka perioder när tiden inte räcker till.

Vi på Stockholms skrivbyrå har många duktiga spökskrivare som är specialiserade på att arbeta varumärkesbyggande och skriva SEO-anpassat innehåll för webben. Hör av dig till oss på hej@stockholmsskrivbyra.se eller 08-556 042 00 så berättar vi mer.