Content marketing och digital kommunikation

Hem/Content marketing och digital kommunikation
Content marketing och digital kommunikation 2019-02-17T23:00:05+02:00

content marketing

 

Content marketing

Content marketing och digital kommunikation bygger relationer och drar in affärer.

Är det dags att ta ett grepp om ert sätt att arbeta med content marketing eller har ni kommit så långt att det är dags att ta nästa steg? Vi hjälper marknadsavdelningar och byråer med effektiv content marketing på flera olika sätt:

Gör det själv:

En strategi för content marketing – grunden för att lyckas

Med hjälp av workshops, utbildning och rådgivning hjälper vi er att ta fram en strategi för hur ni ska arbeta med digital kommunikation och content marketing. På ett sätt som är realistiskt, rätt för er och era kunder och alltid med fokus på effekt och mål.

En redaktionell plan – se till att det blir gjort!

Kanske har ni arbetat med content marketing ett tag, men upplever att det tar för mycket kraft eller ger dålig effekt? Vi hjälper till att arbeta fram en redaktionell plan som effektiviserar arbetet och som bättre möter målgruppernas behov.

SEO-anpassade texter – klättra hos Google

Våra skribenter är duktiga på att anpassa innehåll, budskap och tonläge så att det värderas högt både av läsare och Googles algoritmer. Vi kan sköta innehållsproduktionen löpande och skriver blogginlägg, guider, pressmeddelanden och uppdateringar för sociala medier.

Ta hjälp av ett proffs:

Digitala redaktörer – förstärk teamet

Vi kan bli din redaktion och sköta uppdateringar av nyhetsflöde, blogginlägg, sociala medier och texter på webbplatsen. Du bestämmer själv om du vill ha en person på plats eller någon som jobbar på distans, en dag i veckan eller heltid.

Rekrytering av content manager – anställ någon som kan

Vår systerbyrå Knack Rekrytering hjälper till med rekrytering av innehållsproducenter av olika slag. Oavsett om du behöver content manager, digital strateg, webbcopy, art director eller filmproducent kan vi hjälpa till. Våra skrivtester, case och diskussionsintervjuer gör att vi säkrar den praktiska kunskapen oavsett vilken typ av rekrytering vi genomför.


Hör av dig till oss om du vill bolla något eller veta mer
!

 

Content marketing bygger goda relationer och driver affärer

Intresset för content marketing har aldrig varit större. Men konceptet är inte så nytt som man kan tro. Långt före bloggar och sociala mediers glansdagar har berättelser och intressant innehåll använts för att locka kunders intresse. Men under de senaste åren har företag börjat arbeta med tydliga strategier för hur content marketing ska genomsyra hela verksamhetens marknadsföring.

Bloggen växer och det är tydligt att den så kallade blogg-döden är en myt. Tvärtom har bloggportalerna en renässans och det ger fantastiska möjligheter för den som vill göra sig till expert inom sitt område och synas hos Google.

En av förklaringarna till den stora ökningen är att allt fler webbplatser har någon form av bloggflöde. Många företag har förstått fördelarna med och arbetar aktivt med content marketing och redaktionellt innehåll. Många bloggare och influensers bygger egna verksamheter som oftast startar med ett starkt intresse för något och en önskan att dela med sig i en blogg.

 

SEO – Sökmotoroptimering är långsiktigt smart arbete

SEO är en vetenskap med många “sanningar”. Dessvärre har dessa sanningar oftast ett bäst-före-datum då Googles algoritmer uppdateras, jämt och ständigt. Dagens sanningar kan vara morgondagens myter. Det är lika viktigt att hålla sig ajour som att flitigt ifrågasätta vedertagna optimeringsmetoder.

Kvalitativt innehåll är en viktig rankningsfaktor hos Google och utgör grunden för SEO. Utmärkande för kvalitativt innehåll är att det får mottagaren att agera. Det skapar lust att läsa, lyssna, titta, dela, gilla eller kommentera. I stort sett alla webbplatser mår bra av ett löpande flöde av innehåll, till exempel i form av en blogg eller nyhetskanal. Innehållet ska förstås skapas utifrån läsarnas behov och intresse.

 

Lär dig mer om content marketing – ladda ner en guide

Här har vi samlat material som rör content marketing, inbound marketing och konsten att skapa textinnehåll som når fram till målgruppen. Fyll i din mailadress så kommer den till din låda.

Content marketing - redaktionell plan

Content marketing – gör en plan

Med vår guide ”Content marketing – skapa en redaktionell plan i 10 steg” får du verktyg och tips på hur du sätter din egen plan.

Ladda ner guiden här

Content marketing - kurs i copywriting

Snabbkurs i copywriting

Med vår snabbkurs i copywriting får du en kort, men matnyttig guide att spara och plocka fram när inspirationen tryter.

Ladda ner guiden här

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Cannot get other user media. API shut down by Instagram. Sorry. Display only your media.